Kome stoji kratka kosa?

Ukoliko odgovorite pozitivno na ova pitanja, slobodno možete da ošišate svoju dugu kosu!

Trenutak kada svom frizeru saopštimo da nam treba radikalna promjena frizure najčešće je dočekan sa obostranom radošću, ali sigurni smo da je tokom života gotovo svaka od nas  imala makar jednu epizodu kad je iz frizerskog salona nakon ovakve ishitrene odluke izašla gotovo u suzama. Zašto? Vrlo jednostavno - kratka kosa ne stoji svima. Zapravo, vrlo kratka kosa odlično stoji malom broju žena koje za nju imaju pravi izgled i neophodni stav. Saznajte jeste li među tim srećnicama!

Kome stoji kratka kosa?

Imate li pravi oblik lica za tu frizuru?
Osim ako imate savršeno ovalno lice, imajte na umu da vam najvjerovatnije neće pristajati sve kratke frizure. Žene s duguljastim licem bi trebalo da odaberu frizuru koja će kreirati iluziju širine pa je dobar izbor frizura dužine do brade fenirana tako da stvara blage talase, dok će osobe s okruglim licem izgledati najbolje s kosom nešto kraćom od dužine brade, a poželjno je da izbjegavaju dužinu klasičnog boba koji će im stajati poput kacige.

Imate li lijepa ramena, dugačak vrat i definisanu vilicu?
Ako imate kratak vrat, podbradak i široka ramena, kratka frizura vam najvjerovatnije neće stajati. 

Jeste li vitki?
Visoke dame s viškom kilograma koje svoju kosu ošišaju na kratki pixie bi mogle vrlo lako izgledati neproporcionalno jer im, naspram tijela, nedostaje volumena na glavi. Pixie frizura će najbolje stajati djevojkama vitke građe, bile one niskog ili visokog rasta.

Imate li pravu teksturu kose za ovu frizuru?
Nije svaka tekstura kose stvorena za kratke frizure. Vrlo tanka i rijetka kosa će imati najviše koristi od kratke frizure koja će joj dati potrebni volumen, dok bi kovrdžava kosa mogla izgledati prevoluminozno i teško se oblikovati ako je suviše kratka. 

Imate li pravu ličnost za kratku kosu?
Slagali se vi s ovom tvrdnjom ili ne, naša kosa vrlo često podsvjesno reflektuje našu ličnost. Između ostalog, nije neobično da  posežemo za radikalnim promjenama frizure kad prolazimo i kroz velike životne promjene. Šišanjem kose mnoge od nas bi se mogle osjetiti ogoljeno i nesigurno, upravo zato što nam kosa daje iluziju sigurnosti i zato što dugu kosu vežemo za pojam ljepote i ženstvenosti. Ako ste hrabri, kratka kosa je pravi izbor za vas, no ako niste sigurni u promjenu dužine kose, dajte sebi vremena da još malo razmislite prije nego što je prekasno.

Imate li dovoljno novaca za održavanje?
Kratku kosu je po pravilu jeftinije šišati, no imajte na umu da će vam nova, kraća frizura uglavnom stvoriti i potrebu da mnogo češće odlazite kod frizera. Za razliku od duge kose, kratku je potrebno stilzovati kako ne bi izgubila formu pa u svom budžetu ostavite dovoljno prostora za mjesečne posjete frizeru.


Jeste li zaista sigurne da želite kraću kosu?
Imati kratku kosu je lijepo, no kada je jednom ošišamo, čeka nas dugi, najčešće višegodišnji povratak u stadijum duge kose. Ako ste i dalje malo nesigurni u svoj izbor, ne donosite odluku da skratite svoju kosu samo zato što vam treba neka promjena već kosu šišajte postepeno, kako biste se privikle na promjenu.

 

izvor: fashion.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Uštipci sa bananama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.