Zabranjeni kozmetički proizvodi sa konzervansom MI

Proizvođačima kozmetičkih proizvoda naloženo je da prestanu koristiti konzervans metilizotiazolinon (MI) zbog epidemije alergijskih reakcija i ekcema. Metilizotiazolinon se redovno dodaje u kreme za sunčanje, hidratantne kreme, šampone i vlažne maramice.

Zabranjeni kozmetički proizvodi sa konzervansom MI

Britanski dermatolozi su prikupili dokaze o velikom broju alergijskih reakcija za koje vjeruju da su uzrokovane ovom hemikalijom. Cosmetics Europe, Evropsko društvo za trgovinu kozmetikom, naložilo je svojim članovima da uklone metilizotiazolinon iz proizvoda za njegu kože. 

U saopštenju udruženja piše da se akcija preporučuje u interesu sigurnosti potrošača zbog neprijatnih reakcija na koži te se očekuje da proizvođači sprovedu ovu preporuku što prije. 

Simptomi iritacije mogu varirati od osipa, čvorića na koži, plihova, svrbeža očiju, pa čak i jako natečenog lica.

Nekoliko proizvođača je već najavilo da će prestati koristiti MI, a među njima su Vaselin, Brylcreem, Huggies, Molton Brown, Nivea i Johnson & Johnson Piz Buin, piše Daily Mail.

 

Tportal.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.