5 savjeta za krstarenje sa djecom

Krstarenje je jedan od najljepših načina da iskoristite svoj odmor, a predrasudama prema kojima djeca nisu dobrodošla na brodu, došao je kraj. Programi krstarenja su prilagođeni svim generacijama, pa nema sumnje da će nekoliko dana plovidbe biti zabavno i odraslima, i najmlađima. U nastavku donosimo nekoliko savjeta za uspješno i nezaboravno krstarenje sa djecom.

5 savjeta za krstarenje sa djecom

#1 Iskoristite popuste za djecu

Ukoliko ste odlučili jednom da pođete na krstarenje sa djecom, sigurno se nećete pokajati. Iako se za djecu uglavnom plaća puna cijena karte za krstarenje, brojni sadržaji na samim brodovima nude popuste za najmlađe članove porodica. Brojnije porodice sa troje ili više djece često imaju mogućnost da jednu kartu dobiju gratis ili da djeca dobiju besplatan obrok u restoranu koji uključuje sladoled kupove, voćne salate i slične poslastice. Takođe, na brodovima se često priređuju predstave nakon kojih djeca često žele da se fotografišu sa likovima iz predstave koji su prerušeni u poznate junake, što se najmlađima ne naplaćuje.

#2 Neka djeca uživaju u sadržaju prilagođenom njima

Mnogi programi krstarenja su prilagođeni svim generacijama, pa tako roditelji koji krstare sa djecom neće imati problema u pokušaju da ih zabave. Ljetovanja na brodovima su vrlo zanimljiva i dinamična, pa djecu možete voditi u bioskope, na organizovane predstave ili u igraonice koje će ih vjerovatno oduševiti. Roditelji vrlo često mogu za vrijeme ovih dešavanja uživati u restoranima ili razgledanju broda, jer igraonice uvijek podrazumijevaju i odgovorno osoblje koje brine o djeci.


 

#3 Objasnite im kako funkcioniše krstarenje

Vrlo je bitno da djeci objasnite kako krstarenja funkcionišu i kakva su pravila ponašanja na brodu. Čak i sami roditelji treba da budu svjesni potencijalnih opasnosti koje brodovi nose. Iako se ovaj vid porodičnog odmora čini potpuno savršenim jer djeca mogu slobodnije da se kreću pošto je riječ o brodu - ograničenom prostoru, treba obratiti pažnju na nekoliko stvari.

Naime, veći brodovi su uređeni poput malih gradova, pa je sasvim moguće da i djeca, ali i odrasli zalutaju dok ne upoznaju brod. Potpuno je sigurno da ćete vi lako i brzo pronaći svoju kabinu čak i ako se izgubite, ali djeca mogu da se uspaniče ako sama zalutaju, što može pokvariti njihov doživljaj i izazvati stres i njima i vama kao roditeljima.

Takođe, raznovrsni sadržaj koji kruzer nudi podrazumijeva i to da mnogi programi i dešavanja nisu prikladni za djecu, pa svoj boravak na kruzeru organizujte tako da bude prilagođen mališanima, kako bi oni mogli da što više uživaju u programu koji je prikladan za njih. Posjete kockarnicama, barovima i sličnom sadržaju koji je namijenjen isključivo odraslima ostavite za vrijeme kad najmlađi spavaju.

#4 Upoznajte djecu sa najljepšim lukama na svijetu

Jedna od najljepših stvari na krstarenjima je mogućnost obilaska raznih gradova i luka koje vam nisu baš usputne kada putujete kopnom. Mnoge od ovih destinacija su egzotične, nimalo nalik onome što svakodnevica podrazumijeva, pa iskoristite okolnosti da zajedno sa djecom istražite destinacije do kojih se organizuju izleti. Probajte lokalne specijelitete, fotografišite se pored znamenitosti i na kraju kupite suvenir specifičan za destinaciju. Sigurni smo da će krstarenje na ovaj način ostati u najljepšoj uspomeni i vama i vašoj djeci.

#5 Praktično se spakujte

Kada pripremate djecu za krstarenje, budite praktični pri pakovanju stvari. Iako se najveći broj putnika za krstarenja odlučuje tokom ljeta, visoke temperature mogu da variraju u skladu sa kretanjem broda i mijenjanjem destinacija, pa u koferu napravite mjesta i za deblje i toplije stvari koje mogu da zatrebaju. Nemojte opterećivati kofere i zauzimati mjesta u njima brojnim igračkama i zabavnim sadržajem, jer djeci pored svega što ih čeka na brodu vjerovatno neće biti zanimljive stvari koje im inače okupiraju pažnju. Jedna omiljena igračka vašeg djeteta će biti sasvim dovoljna.

 

Ukoliko primjenite navedene savjete, vaše krstarenje će vjerovatno biti opuštajuće za cijelu porodicu, a ovaj vid odmora će možda postati praksa i narednih godina. Jedan od preduslova lijepo provedenog odmora je i to da se raspitate o svim destinacijama na koje ćete svraćati, kao i svim uslovima koji vladaju na brodu, što će vas i vaše najmlađe učiniti potpuno spremnim za nezaboravno krstarenje.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.