Odlične vježbe za dame u zrelom dobu i mlađe koje rijetko vježbaju

Ove jednostavne i lagane vježbice su idealne za starije osobe ili mlađe koje nisu aktivne.

Odlične vježbe za dame u zrelom dobu i mlađe koje rijetko vježbaju

Pomoći će vam da razmrdate i zategnete mišiće, a vremenom steknete i kondiciju. Radite ih tri puta nedeljno, a ostalim danima idite u brzu šetnju.

1. Sjedite na pod, lijevu nogu ispružite, a drugu savijte u koljenu tako da vam stopalo dodiruje butinu. Nagnite se naprijed i vrhovima prstiju dodirnite lijevo stopalo. Ostanite u tom položaju 30 sekundi, pa promijenite stranu.

2. Vratite se u sjedeći položaj, ispružite noge. Uzmite tegove od pola kilograma, pa podižite ruke iznad glave. Uradite vježbu 10-ak puta.

3. Okrenite se na bok i oslonite na lakat. Nogu koja je na podu savijte u koljenu, a drugu ispružite i dižite koliko možete. Nakon deset ponavljanja, okrenite se na drugi bok.

4. Da biste bez većeg napora ojačali butine i listove, sjedite na pilates loptu, a ruke stavite na kukove. Skačite minut, dva gore dolje, da lopta blago odskače, ali da ne gubite oslonac.


5. Leđima se oslonite na loptu, a noge neka budu ispružene sa stopalima na podu. Ruke stavite na potiljak, pa uradite 10, 15 polutrbušnjaka, ali bez naprezanja i, ako je potrebno, s pauzama.


Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.