Ovih 5 ženskih navika ubijaju muškost kod partnera

Muškost je glavna odlika prirode pripadnika jačeg pola. Muškarci sa tom osobinom navikli su da se nadmeću, bore, a žene su pokušavale da “pretvore lava u poslušnu i bezopasnu cica-macu”. Gledajući iz ugla nekih žena, muškarac bi trebalo da kaže “doviđenja” prijateljima, hobijima i da posveti sve vrijeme njoj i porodici.

Ovih 5 ženskih navika ubijaju muškost kod partnera

Kako navodi portal “Womanitely”, ljepši pol i dalje vjeruje da će im takav pristup pomoći u pravljenju srećnog jedinstva unutar porodice, kao i da će na taj način izbjeći svađe, što, naravno, često nije slučaj.

Prenosimo vam pet stvari koje uništavaju muškost kod muškaraca.

1. Preuzimaju potpunu kontrolu nad njegovim životom

Žene su veoma aktivna i radoznala stvorenja. Uglavnom žele da urade sve kako bi bile uspješne čime god se bavile. Kada se udaju, pomjeraju svoj fokus prema životu muškarca. Rade duboku analizu njegovog načina života i pokušavaju da kontrolišu svaki korak partnera.

U praksi, muškarac ne može da bude srećan u braku bez malo ličnog prostora i povjerenja. Neki tvrde da je muškarcima dovoljno dva do tri sata dnevno da osjete “privremenu slobodu” i u tom periodu srede misli. Pripadnici muškog pola često budu ljuti ukoliko se žene “petljaju” u njihova posla.

Teško je riješiti se loših navika, ali ovaj portal navodi da ukoliko žena voli svog muškarca i želi da bude simbol muškosti, trebalo bi da popusti, jer nije tiranin. Trebalo bi da imate na umu krilaticu “Gledaj svoja posla”, a na taj način unapredićete kvalitet porodičnog života.

2. Pokušavaju da budu jake i moćne kao muškarci

Uprkos tome što su žene i muškarci jednaki, ljepši pol u moderno doba pokušava da dominira u mnogim sferama života. Odbija da slijedi pravila “stare škole” i principe starih generacija, jer biti povučena, stidljiva, ženstvena i nežna žena više nije toliko prestižno.

Novi prioriteti većine žena su novac, prestiž, dominacija i moć, a neki tvrde da zbog toga djeluje kao da se cio svijet okrenuo naopačke.

“Nedavno je moja prijateljica kupila isti model BMW-a kao što ima njen muž. Kada sam je pitala zašto je odlučila da kupi toliko veliki i snažan automobil, rekla mi je da voli snagu i brzinu. Nije se složila sa mnom da su veliki automobili igračke za muškarce”, piše autor teksta.

“Womanitely” navodi da nije dobro da žene gube ženstvenost i da se ponašaju kao muškarci. Nema razloga da se narušava zakon prirode po kome su žene ženstvene, a muškarci muževni.

3. Mijenjaju karakter muškarca

Obrni-okreni, nemoguće je da promijenite odraslog muškarca, ali žene svim srcem vjeruju da mogu da uspiju u tome, bez obzira na okolnosti.

Ipak, postavlja se pitanje kako žena može da promijeni karakter samostalnog i mužvenog muškarca. Jedan od najefektnijih načina je emocionalna ucjena. Čak i jaki i razumni muškarci spremni su da učine sve za “svoju princezu”.

Ako je navika žene da zvoca mužu veća od ljubavi koju osjeća prema partneru, ona će vjerovatno pobijediti. Trebalo bi da pripadnice ljepšeg pola imaju u vidu da će život po njihovim pravilima uticati na to da se njihov partner osjeća kao najnesrećnija osoba na planeti.

4. Kroćenje i zauzdavanje muškaraca

Možda vam je teško da povjerujete u to, ali žene se zaljubljuju u muževne, neustrašive i interesantne muškarce, ali kasnije preferiraju da se udaju za muškarca koji je pomalo “papuča”. Zašto žene sanjaju o tome da “skrešu krila muža”? Razlog je najvjerovatnije strah da ostanu bez svoje ljubavi, ali taj način delanja ima svojih prednosti i mana.

Život ženi tada postaje lakši, ako znate da vaš pasivni i predvidljivi partner sjedi kući i igra se sa dječicom. Ne morate da brinete o njegovim ekstremnim hobijima i interesovanjima. Ipak, uskoro će takav život ispuniti srce muškarca tugom i melanholijom.

Velika je vjerovatnoća da veza gdje su prava i prilike partnera ograničeni, neće uspjeti da preživi. Oba partnera trebalo bi da sarađuju i komuniciraju sa prijateljima i porodicom, jer brak i veza nisu zatvor, već srećna unija.

5. Oštre riječi za partnera

Statistika tvrdi da je san svakog mušakrca danas da gradaciono pretvara svoju ženu u kraljicu, dok žene sanjaju da pronađu već mudrog, jakog, hrabrog i imućnog kralja. Sasvim je normalno željeti komforan i lagodan život.

Žene bi trebalo da paze šta govore, jer uvredljive riječi mogu da naškode duši muškarca “više nego mač”.

Psiholozi, navodi ovaj portal, tvrde da bi trebalo izbjegavati reči kao što su “gubitnik” i “slabić”, jer one mogu da razbiju pouzdanje kod muškarca.

Žene bi trebalo da pokušaju da zajedničke ciljeve postignu u paru, i da ne krive partnera za neuspjehe i probleme koji se dese u porodičnom životu. Motivišite vašeg “dragog viteza”, jer ste vi njemu glavni izvor inspiracije.

Svaka uspješna i mudra žena cijeni muževnost u njenom muškarcu, jer je ta vještina važan dio ljubavi i sreće u porodici. Pokušajte da kontrolišete navike i shvatite da san da “ukrotite” muškarca može da uništi vašu vezu, jer dostojanstvo i sloboda su glavni prioriteti kod muškaraca.

Izvor: novosti

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Komšiju, pa kuću...

RECEPT
DANA

Piletina sa slatkom pavlakom i karijem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.