Priča o karmi i njenim zakonitostima

Priča o karmi  i njenim zakonitostima

Sanskritska riječ karma znači djelovanje. Cijeli Svemir je jedno jedinstveno djelovanje koje vodi zakon pravednosti.  Kod čovjeka , karma predstavlja skup svog njegovog djelovanja. Sve što smo sada i sve što ćemo biti u budućnosti samo je posljedica našeg djelovanja u prošlosti.

Zakon karme predstavlja univerzalan kosmički princip koga se trebamo pridržavati. Nekako se čini da su se karmičkih zakona više pridržavali naši preci nego što mi to danas činimo. Učeni smo od malih nogu da se u životu sve “vraća” i “plaća”.  Većina ljudi nije svjesna ove jednostavne zakonitosti. Trebamo postati svjesni da nam se sve što od sebe odašiljemo u obliku misli, emocija i konkretnih postupaka vraća na isti način nazad.

U životu ne postoje slučajnosti već sve ima svoj uzrok. Misli, osjećaji i djela dolaze iz prošlosti i utiču na budućnost. Dokle god na život budemo gledali kao na zagonetku i  dok ne shvatimo da živimo upravo onakav život kakav smo sami stvorili, na  redosled dogadjaja gledaćemo kao na niz slučajnost.

Djelovanje pojedinca ne utiče samo na njega već i na njegovu okolinu. Naša djelovanja imaju uticaj i na našu djecu, unuke,  a često i na one osobe  sa kojima živimo.

Svako djelovanje stvara karmu. Karmu ostvarujemo na tri načina:

Mislima – svojim mislima gradimo svoj karakter. Možemo reći da onako kako mislimo takvi ćemo i postati.
Željama i voljom – to su dve polovine jedne cjeline koje čovjeka povezuje sa željenim predmetom i usmjeravaju ga da zadovolji te želje.
Postupcima ili djelovanjem – kada čovjekovo djelovanje drugim živim bićima donosi sreću i zadovoljstvo  i njemu će se vratiti jednaka sreća. Ukoliko prouzrokuje bol, prije ili kasnije će i sam patiti.

Tek kada potpuno shvatimo tri načina sa kojima stvaramo karmu , kada te spoznaje postanemo potpuno svjesni i to kroz život primjenjujemo, postajemo gospodari svoje sudbine koju gradimo u skladu sa svojim znanjem i voljom.

Svaka neravnoteža se razvija iz neke traume koja utiče na naše odluke i na taj način mijenja prirodni tok energije u našem biopolju. Zato se rješavanje problema uvijek nalazi unutar nas.
Metodom karmičke dijagnostike najprije se otkriva uzrok  tegobe,  a zatim se odredjenim procesom osvješćivanja otkalanja ta neravnoteža i postiže balans.

Postoje mnogi podsvjesni uzroci koji utiču na naše djelovanje i karmu, a neki od njih su: ljutnja, zamjeranje, osudjivanje, ogovaranje, odricanje od ljubavi, žalost ili uvrijedjenost,  traume i loša iskustva, svjesno negativno programiranje, samoubistvo, pobačaj.

Zato radite na tome da svoj život kvalitativno mijenjate i da proizvodite pozitivne akcije . 
Potencijal svakog živog bića je bezgraničan, a da li želimo da ga aktiviramo i upotrebimo,odluka je svakog od nas.

Tekst pripremila: Mari Maćešić, Vedski praktičar

31.maja AUM CENTAR organizuje besplatno predavanje na temu "Saznaj više o karmi" . Predavač Vladan Pantelić, karmički dijagnostičar - Šta je karma? - Koji su osnovni karmički zakoni? - Šta otkriva karmička dijagnostika? - Šta je regresoterpija? ..ovo su neka od pitanja na koja će Vladan Pantelić dati odgovor. Predavanje počinje u 18.00h u AUM CENTRU., Bulevar Džordža Vašingtona 60, Podgorica Prijava dolaska je obavezna zbog ogranicenog broja mjesta. Prijavite se na office@aumcentar.me ili na 068 826 700 .

Vaš AUM CENTAR

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ukoliko vam se maskara osušila ili zgrudvala...

RECEPT
DANA

Tjestenina s mesnim ćuftama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.