Ženska ejakulacija više nije mit!

Malo upućeniji seksualni partneri već odavno uživaju upravo u ženskoj ejakulaciji pa čak to smatraju vrlo uzbudljivim jer mogu biti sigurni da i njihova partnerica uživa...

Ženska ejakulacija više nije mit!

Kada i nama ženama netko spomene žensku ejakulaciju, pojavi nam se veliki upitnik iznad glave. Da, naravno, većina je čula ili načula nešto o tome, a svaka deseta je i nešto pročitala u vezi te teme. Šest od deset žena vjerovatno je saznalo za žensku ejakulaciju zahvaljujući Samanthi i njezinoj lezbejskoj prijateljici u seriji „Seks i grad“, dok tri od deset žena ne vjeruje da to postoji. 

Ali, u bilo kojoj god da ste grupi, ne brinite. Donedavno ni stručnjaci nisu znali ili bolje rečeno nisu bili sigurni šta se to dogadja u ženskom tijelu da vrijeme orgazma, niti su bili sigurni može li se izlučevina koja se javlja za vrijeme orgazma nazvati ejakulacija. Naime, neki su stručnjaci čak donedavno tvrdili da je ejakulacija kod žena u suštini samo izgubljena kontrola nad mjehurom za vrijeme velike uzbudjenosti, odnosno da su žene za vrijeme orgazma ispustile malo urina.

Ipak, dalja istraživanja i testiranja su pokazala da ženski ejakulat sadrži vrlo sličan sastav ejakulatu kod muškaraca (naravno, bez sperme). Osim enzima, u ženskom ejakulatu se nalazi glukoza, što može izazvati lagani, slatkasi miris. Takodje, sadrži i druge elemente koji se takodje mogu naći i u urinu. Ono što je možda najveća razlika između muškog i ženkog ejakulata je količina. Ženski ejakulat nije obilan kao muški, pa je zbog toga tako dugo ostao „mala ženska tajna“. 

Mala ženska tajna

Kao što smo već i spomenuli, ta „mala ženska tajna“ toliko je bila tajnovita i samim ženama, da su i one same mislile da su tokom orgazma ispustile malu količinu urina, zbog čega su se mnoge žene suzdržavale upravo od doživljavanja orgazma. Često su i njihovi partneri imali pogrešnu predstavu o tome šta se događa u ženskom tijelu za vrijeme orgazma, pa bi stekli pogrešan utisak, koji nije dobro uticao na samopouzdanje žena tokom seksa. 

Mnoge žene su u vezi tog problema tražile savjet ljekara, svojih prijateljica i to iz straha da ne ispuste urin za vrijeme seksa. S druge strane, malo upućeniji seksualni partneri već odavno uživaju upravo u ženskoj ejakulaciji, pa čak to smatraju vrlo uzbudljivim jer mogu biti sigurni da i njihova partnerka uživa s njim, obzirom da se ejakulacija ne može „odglumiti“.

Ženska prostata

Sada, kada smo utvrdili da žene zaista mogu ejakulirati za vrijeme orgazma, postavlja se pitanje od kuda dolazi ta ejakulacija? 

Vjerovali ili ne, sve žene imaju isto kao i muškarci fukcionalnu prostatu, otprilike veličine palca, koja okružuje mokraćni kanal. Baš kao i muška prostata, i ženska prostata počinje s proizvodnjom ejakulata za vrijeme puberteta. Upravo to osjetljivije područje žlijezde koje se nalazi uz matericu naziva se još i G-tačka, o čijem se postojanju u posljednje vrijeme puno razgovaralo. 

Kada se stimuliše upravo ta G-tačka mnoge žene dožive ejakulaciju, nešto drugačiji i intenzivniji orgazam, nego što je orgazam postignut stimulacijom klitorisa. Takodje, postoji mogućnost da neke žene ejakuliraju i prije doživljavanja orgazma, odnosno tokom seksualnog uzbudjenja, pa čak i bez stimulacije G-tačke. 

Naime, mišićno tkivo koje okružuje žensku prostatu steže se za vrijeme orgazma, te istiskuje sadržaj žlijezde, odnosno ejakulat. Kao što smo spomenuli količina ejakulata je mnogo manja nego kod muškaraca, ali ipak odredjene žene ipak imaju drugačije iskustvo, odnosno, imaju mnogo veću količinu ejakulata nego što je možda uobičajeno. 

Najbolji način stimulisanja G-tačke je ritmičkom masažom prstima, penisom ili nekim drugim pomagalom. 
Takodje, nikako nemojte zaboraviti da mnoge žene nikada ne dožive vaginalni orgazam ili vrlo rijetko, te da su orgazmi koji su rezultat stimulacije klitorisa mnogo češći. 

Vjerujemo da ste u ovom članku saznali nešto više o sebi, što do sada niste znali, ali ono što je najvažnije je da kada birate seksualnog partnera da možete s njim iskusiti sve ljepote ženskog orgazma. Nadamo se da imate partnera koji će u vašem zadovoljstvu uživati jednako kao i u vlastitom.

zena.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.