Kako da skuvate jaje baš onakvo kakvo volite da jedete

Kako da skuvate jaje baš onakvo kakvo volite da jedete

Savršeno skuvati jaje je teže nego što se čini. Ili su bjelanca suviše meka ili žumance pretvrdo i suvo ili se sve zalijepi za ljusku…

Sve ovo se, ustvari dešava zato što se jaje sastoji od dvije različite supstance, pa bi trebalo da bjelance i žumance kuvate na različitim temperaturama da biste postigli željenu teksturu. Prava temperatura za kuvanje bjelanca bila bi 82 stepena Celzijusa, a za žumance 77 stepeni Celzijusa.

Američki kuvar J. Kenji Lopez se okrenuo nauci kako bi pronašao najbolji način kuvanja jaja. On je stavio gomilu jaja u ključalu vodu, zatim dodavao po nekoliko kockica leda, kako bi snizio temperaturu. Svakih 30 sekundi uzimao je po jedno jaje kako bi provjeravao konzistenciju, te tako dobio sledeće rezultate:

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.