Ovo će vam povećati želju za seksom

Ovo će vam povećati želju za seksom

Iako smo danas više nego ikada izloženi najrazličitijim uticajima seksualnosti, nikada se više ljudi nije žalilo na nizak libido. A bez zdravog libida nema kvalitetnog seksualnog života. Situaciju, smatraju stručnjaci, ponajviše narušava savremeni način života. Ipak, rješenja postoje, a mi vam donosimo ona koja je potvrdila nauka.

Pomirišite njegovu odjeću

Studija naučnika na Univerzitetu Berkeley iz 2007. godine pokazuje da žene 'pali' miris muškog znoja. Naime, žene koje su mirisale mušku odjeću natopljenu znojem, brzo su prelazile u seksualno raspoloženje. Dakle, ako vas pali sniženi libido, pomirišite kratko njegovu odjeću s treninga.

Vježbajte
Aerobne vježbe ne samo da poboljšavaju prokrvljenost organa (uključujući i seksualne), nego i dokazano povećavaju libido. Za to su zaslužni endorfini koje mozak opušta u toku i nakon vježbanja.

Čokolada
Čokolada sadržava fenetilamin, sastojak koji poboljšava raspoloženje te u mozgu podstiče one centre koji se bude kad smo jako zaljubljeni. Naravno, na sve to reaguje i libido…

Krastavci
Vjerovali ili ne, miris krastavca u sekundi budi seksualno raspoloženje u ženi, pokazalo je istraživanje naučnika iz Chicago's Smell And Taste Research Centra. Ovo važi samo za svježe krastavce.

Odmor
Već je nekoliko istraživanja pokazalo da stres uništava libido. Naime, stres podstiče lučenje hormona kortizola koji direktno utiče na ljudski libido i smanjuje ga. Kako se to ne bi dogodilo i vama, stanite na loptu i malo se odmorite.

Zdrave grickalice
Bundevine sjemenke, kao i brazilski orasi i bademi, bogati su raznim zdravim sastojcima, a među ostalim i argininom. Taj sastojak pomaže u bržem putovanju krvi do genitalija. Drugim riječima, pridonosi jačanju libida.

Budite pustolovni
Najnovija istraživanja pokazuju da pustolovna iskustva poput skakanja padobranom, podstiču čitav niz hemijskih reakcija u mozgu, a sve imaju jednak rezultat – djeluju na povećanje seksualne želje.

Jedite školjke
Nedavna istraživanja pokazuju da su morski plodovi bogati rijetkim aminokiselinama koje mogu izazvati povećanje visine polnih hormona. Očigledno da su stare narodne mudrosti ipak tačne.


Buka

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.