Sladoled treba da se jede baš zimi...

Od sladoleda se ne dobija upala grla i krajnika, pa djeci možete sladoled da dajete preko cijele godine,ali najbolje u malim količinama.

Sladoled treba da se jede baš zimi...

Sa prvim jesenjim danima, mnogi roditelji djeci zabranjuju da jedu sladoled, objašnjavajući, upravo, gore pomenuto. Ipak, istraživanja pokazuju da se sladoled jede mnogo manje tokom hladnijih dana. Interesenatno je i to, da najviše sladoleda godišnje jedu stanovnici skandinavskih zemalja, koji se baš i ne mogu pohvalliti toplom klimom.

Naučnici kažu da je sladoled bolje konzumirati zimi, zbog temperaturne razlike izmedju tijela i vanjskog okruženja koja je tada manja u odnosu na velike  vrućine, što znači da zimi nikad ne može doći do temperaturnog šoka tokom konzumiranja sladoleda. Upravo zbog toga se  u sjevernim zemljama sladoled jede i zimi, a ljeti piju topli čajevi, obzirom da se na taj način smanjuje znojenje koje je ljeti intenzivnije.  

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Prženi krompir biće ukusniji...

RECEPT
DANA

Carsko meso sa krompirom i šargarepom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.