Komunikacija po horoskopu: Sa ovnovima treba biti direktan, a bikovi vole slatkorječivost

Da li vam se jezik zaveže kada ste u njegovoj blizini? Da li se osjećate neshvaćeno? Da li vam se čini da vas vaš partner ne sluša? Merkur, glavni kada su komunikacije u pitanju, je najbrža planeta u sunčevom sistemu i on zaista, voli da nam omogućava brze promjene. Dakle, ukoliko imate ustaljeni način komunikacije prema svom partneru, možete vrlo efektno postići rezultat koji želite. Evo i kako…

Komunikacija po horoskopu: Sa ovnovima treba biti direktan, a bikovi vole slatkorječivost

OVAN
On je vrlo djetinjast, kada je komunikacija u pitanju, i vrlo često mu se dešava da se izleti sa nekim izjavama, sa kojima se odrasli baš i ne bi složili, a kamoli izgovorili. Te njihove izjave su vrlo iskrene i nikako nemaju namjeru nekog da povrede. Kada komunicirate sa Ovnom, direktan pristup je najbolji način. On može da podnese jačinu istine i preferira kada se i drugi vode tim istim načinom, umjesto da okolišaju, kada treba nešto da saopšte.

BIK
Odlično može da čita između redova. Naime, veoma dobro mogu da zamisle kako stvari izgledaju, kako miriše, kakvog je ukusa i kako zvuče, tako da će vaša poruka biti shvaćena baš kako treba, i pravilno oživjeti u njegovoj mašti. Ukoliko vam je poruka štura sa epitetima, malo je začinite sa njima, kako bi ste privukli Bikovu pažnju. Baršunasto, slatko, umiljato, lepršavo… samo su neke od riječi koje će sa sigurnošću upaliti njegovu lampicu i usredsrediti pažnju na vas.

BLIZANCI
Veoma cijene oštar smisao za humor, tako da uvijek dodajte malo humora u svojoj komunikaciji sa njim. Oni vole kompleksnost jezika, ali i dalje žele da čuju malo “začinjenu” verziju. Oni žive, slušaju i pričaju vođeni Škspirovom izjavom: “Sažetost je duša razuma”. Dakle, obavezno obratite pažnju na odabir riječi upućenih Blizancu, budite jasni u onome što želite sa malom inteligentnom dozom humora i on je vaš.

RAK
Uvijek osjeća i “čita” onaj emocionalni ton vaše poruke, vrlo često dajući mnogo više osjećaja i vjere vašim riječima, nego što one to zaista izražavaju. Zato je veoma važno da se skoncentrišete prije nego što poželite Raku nešto da saopštite, i da obratite pažnju na svoj ton kojim ćete prenijeti poruku. Imajte na umu da e-mail i SMS nisu najbolji način da privučete Raka, koji radije želi da vidi osobu sa kojom komunicira, kao i da čuje riječi.

LAV
Želi da svaka komunikacija bude zabavna, jer je mačka u njemu prirodno sklona da napravi takve napore da bi privukla pažnju. Ne zaboravite da je Lav sklon pretjerivanju i da će, ponekad, ekstremno povećati ili umanjiti detalje kako bi postigao što bolji dramatični efekat. Dakle, Lavovi su skloni drami, imajte to na umu i budite spremni na to.

DJEVICA
Veoma će cIJeniti vašu preciznost. Obratite pažnju na dikciju, gramatiku, i dobro birajte riječi koje će impresionirati djevicu. Ne zaboravite da je to znak koji i previše pažnje posvećuje detaljima. Djevica želi da zna šta je poenta vaše priče, šta se krije iza vaših riječi. On je veoma zauzet i često želi brzu, jasnu i detaljnu komunikaciju. Dakle, spremite se da u što kraćem roku, što preciznije, tačnije i jasnije kažete svojoj Djevici šta želite.

VAGA
Najbolje se nosi sa taktičnošću i diplomatijom. Ne morate da komunicirate sa njim na nekom protokolarnom nivou za kraljeve, ali imajte na umu da su mu maniri izuzetno važni. Neka vaša komunikacija odaje poštovanje kao i maniri, i Vaga je vaša.

ŠKORPIJA
Želi samo neprikosnovenu istinu. Ukoliko Škorpija čuje neku nejasnu poruku, uključiće se njegov alarm. On je izuzetno perceptivan i može da detektuje laž daleko bolje nego poligraf. Dakle, sa Škorpijom samo istina, bez bilo kakvog uvijanja u šareni papir.

STRIJELAC
Voli opuštenu konverzaciju, tako da slobodno možete preskočiti neke dosadne detalje. Ovaj Vatreni znak više voli da čuje zanimljivu priču nego preciznu i tačnu. Takođe, ne drže mu pažnju neke duge konverzacije (pogotovo dosadne, za njega), te nemojte da se iznenadite i uvredite ukoliko bi radije vrijeme proveo istražujući u prirodi nego pričao sa vama. U svakom slučaju, vašu priču dobro začinite sa zanimljivim detaljima, pa makar bili izmišljeni i Strijelac je vaš.

JARAC
Unaprijed želi da zna koja je svrha vaše priče. Njegov mozak je poslovno orijentisan, tako da ponekad može i vrlo profesionalno da gleda na neke privatne stvari. Takođe, Jarac može ponekad biti rezervisan ukoliko se priča otegne, jer je ovaj znak poprilično zauzet i više voli akciju nego konverzaciju.

VODOLIJA
Vrlo rado će pričati i čavrljati sa vama, vješto će voditi veselu i inteligentnu konverzaciju koja može, a i ne mora imati nikakvu poentu. Kreativan i širokouman, Vodolija sa lakoćom podiže konverzaciju na mnogo viši nivo, nivo umjetničke forme. Štaviše, ovaj znak je odličan slušalac i može pronaći način da se poveže sa ljudima, bez obzira koliko i da li ima nešto zajedničko sa sagovornikom.

RIBE
Vješte su da vode vrlo eteričnu i začinjenu komunikaciju, koja može biti vrlo zbunjujuća za one koji su prije skloni praktičnom pristupu. Ribe, takođe, mogu biti vrlo poetične, i to na način gde je tu poetičnost teško pratiti, ali se ne trude da sve to ima nekog smisla. Ukoliko ste poeta u duši, ovakva poetičnost Riba će vas potpuno oduševiti, i takav pristup otvoriće vam vrata ka njemu.

Izvor: malihoroskop.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.