"Goodbye Childhood" izložba crteža umjetnice Jelene Šalinić u Perjaničkom domu

Ukoliko želite da uživate u likovnoj umjetnosti, posjetite Perjanički dom gdje će od četvrtka, 20. oktobra u 20 časova biti otvorena izložbe crteža umjetnice iz Kraljeva, Jelene Šalinić, pod nazivom “Goodbye Childhood”.
"Goodbye Childhood" izložba crteža umjetnice Jelene Šalinić u Perjaničkom domu

Crteži su veoma romantični , velikog formata, rađeni olovkama u boji i grafitom.

Predstavljamo nekoliko izloženih radova iz kataloga, a kompletnu izložbu možete pogledati u Perjaničkom domu u periodu od 20. oktobra - 01. novembra.


Jelena Šalinić je rođena 1976. godine u Kraljevu. Srednju umjetničku školu "Đorde Krstić" završila je u Nišu. Na Fakultetu likovnih umjetnosti (odsjek slikarstvo, Beograd) diplomirala je 2000. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović, gdje je i magistrirala 2003. godine kod iste profesorke. Zaposlena je kao asistent na predmetu crtanje i slikanje, na Filološko-Umetničkom fakultetu u Kragujevcu (FILUM). Član je ULUS-a od 2001. godine. Samostalno je izlagala od 2000.godine u Kraljevu, Beogradu, Čačku, Nišu ... kao i na brojnim kolektivnim izložbama. Dobitnica je više nagrada, između ostalih: Nagrada za slikarstvo galerije Pero, Beograd 2000; Nagrada za studenta generacije FLU, Beograd, 2000; Prva nagrada za crtež, VIII Beogradski bijenale crteža i male plastike,"Paviljon Cvijeta Zuzorić", Beograd, 2007; Prva nagrada za crtež "30x30", Savremena galerija Zrenjanin, 2007; Finalista nacionalnog izbora "International Henkel Art Awards", Kuća legata, Beograd, 2008; Prva nagrada za crtež fonda "Vladimir Veličković", 2010. Bavila se i kostimografijom u pozorištima u Nišu i Kraljevu.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.