Muški prijatelj: Druga vrsta dečka

Muški prijatelj: Druga vrsta dečka

Muški prijatelji oplemjenjuju naše živote na način na koji prijateljice to nikada ne bi mogle. Evo ''trikova'' kako da unesemo malo testosterona u svoj društveni život

U tinejdžerskim danima i ranim dvadesetim, moja prijateljstva su bila slijepa za pol. Više od polovine gostiju na mojim rođendanima su bili moji platonski muški prijatelji. Poslije nekih godina, dok sam planirala vjenčanje, bila sam šokirana spoznajom da je na listi gostiju, sa moje strane, samo jedan muškarac! Gdje su isparili moji onoliki muški prijatelji?

Činjenica je da mnoga prijateljstva teško opstaju kada udjete u ozbiljnu vezu. Sudeći po istraživačima sa Oksforda, u prosjeku "izgubite" najmanje dva bliska prijatelja, kada se sa nekim skrasite. Razlozi obično budu: selidba u novi grad (zbog ljubavi), slobodno vrijeme koje posvećujete samo partneru, ulazite u sasvim drugačiji život i imate sve manje dodirnih tačaka sa starim društvom. Muške prijatelje, sudeći po mom slučaju,  je još lakše izgubiti iz vida.

Istraživanje je precizirano samo na muško – ženska prijateljstva koja padaju u zaborav i stručnjaci to obično dovode u vezu sa novim partnerom (vašim ili njegovim). Ljubomora partnera je osnovni razlog za raskidanje prijateljstava sa suprotnim polom.

U svijetu postoji jedno carstvo...

Uprkos preprekama, stručnjaci tvrde da postoje izvjesne prednosti koje prijateljstva sa muškim polom mogu donijeti. Pogled iz muškog ugla je samo jedna od njih.  Pronicanje u način na koji oni razmišljaju, osjećaju i ponašaju se, su još neke. Uzaludno satima sa prijateljicama pokušavate da shvatite zašto vas muškarci sikiraju, prosto  pitajte prijatelja, koji će vam razotkriti misteriju sa deset i manje riječi. Muški savjet koristan je ne samo u slučajevima nesporazuma sa dečkom ili bratom, već i sa šefom.

Vrijeme provedeno sa drugom takodje je lišeno zamjeranja i zvocanja ( tako normalno u odnosu dvije prijateljice), i  potpuno je oslobađajuće. Bez potrebe da nekoga impresionirate, bez brojanja unešenih kalorija, bez tredicionalno ženskog takmičenja i nadmudrivanja, sa muškim prijateljem ste jednostavno opuštene!

Žene su prirodni rivali, često se takmiče oko istih stvari u  životu, dok muškarci svoju igru igraju na drugoj poljani, po potpuno drugačijim pravilima. Kada najboljem prijatelju kažete da ste trudni, on neće osjetiti ljubomoru, što je sa prijateljicama čest slučaj!

A kad je u pitanju održavanje prijateljstva, i tu su manje zahtjevni. Prijateljica će se zabrinuti i zamjeriti vam ako joj se ne javite nedelju dana ili ne dođete na žurku. Sa muškarcima je druženje manje dramatično, jer očekuju manje, a zabavniji su! Kako da ih ne volite?

Što više, to bolje!

Ukoliko ste namjerile da proširite krug muških prijatelja, imamo dobre vijesti! Zahvaljujući slobodi koje nam današnje društvo daje, ravnopravnosti polova na radnom mjestu i uopšte, muške prijatelje čini se, nikad nije bilo lakše steći.

Interesantno je i to da smo danas prilicno slični u interesovanjima!  Muškarci i žene idu zajedno u teretane, ali i na časove kuvanja i nije rijetko da se nečija drugarica pojavi na večeri pokera ili gledanju nekog važnog fudbalskog meča! Slična interesovanja i zajednička iskustva su takođe pogodno tlo za razvijanje platonskih veza.

Da bi ste bili sigurni da to druženje neće prerasti u nešto drugo, morate uskladiti svoje riječi i dijela sa namjerama! Poziv na večeru, na primjer, vašem prijatelju šalje potpuno drugačiju poruku od jednostavnog poziva da  provedete popodne zajedno!

Na kraju, veze postaju ono kako ih drugi definišu, pa je važno i potrebno obavijestiti druge da ste samo prijatelji!

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.