Evo zašto je piknik super ideja!

Piknik je zabava koja ne iziskuje veliki budžet, traži samo lijepo vrijeme i obećava mnogo sjajnih trenutaka. Subota ili nedelja – sasvim je svejedno. Okupite porodicu i prijatelje, pronađite neki ušukani kutak na svega par kilometara od gradske buke ili čak i sopstveno dvorište ukoliko ga imate, iskoristite sjajne ideje za organizovanje savršenog piknika koje smo pripremili za vas i pripremite im zaista nezaboravan dan!

Evo zašto je piknik super ideja!

Za početak, budite u toku sa vremenskom prognozom – ne želite da vam iznenadna kiša upropasti zabavu. Detaljno isplanirajte vrijeme za cijeli dan i držite se tog plana! Ukoliko ka odredištu krećete u 9 časova, neka to zaista i bude 9 časova. Procijenite koliko vremena vam je potrebno da stignete do odredišta, da otpakujete stvari, postavite prostirke, zapalite vatricu (samo ukoliko ste na za to predviđenom mjestu!) i slično.

Budite kreativne! Zašto nositi staro ofucano ćebe koje je oduvijek bilo malo i neugledno kada možete pronaći šarmantniju tkaninu sa prugicama, tačkicama i većih dimenzija - imajte u vidu koliko ljudi prisustvuje pikniku. Šareni jastučići su sastavni dio svakog doma, pa uvrstite i njih u ovu avanturu. Iako ste u prirodi ili napolju i čini vam se nepotrebnim, dekorativni element poput buketa poljskog cvijeća može samo dodati toplinu cijeloj atmosferi.

Zaštita od sunca je poslije udobne prostirke najbitniji detalj. Suncobran je očekivano rješenje, ali šarm jastučića i lijepe prostirke možete upotpuniti tkaninom koju ćete vezati poput baldahina.

Navikle ste na standardni roštilj i sok iz tetrapaka? Izdejstvujte kreativnu promjenu! Pogledajte niz ideja za jela koja izlaze van granica očekivanog, a laka su za pripremu, kreativna i ukusna.

Takođe, plastična viljuška postaje preslatka viljuška ukoliko se samo malo potrudite.

Ne zaboravite slatkiš iznenađenja na kraju!

Tiha muzička podloga je apsolutno neophodna! Obratite pažnju na muzički ukus vaših gostiju i prilagodite listu pjesama – pa cilj vam je da svima bude lijepo!

Možete organizovati malu šetnju ili istraživanje, igre i slično.

Važna napomena: flasteri, kreme i sprejevi za zaštitu od sunca, ujeda insekata – sve što čini jedan paket za prvu pomoć, neophodno je.

Piknik sa najmlađima se razlikuje od onog koji uključuje samo odrasle – po hrani koju pripremate, kreativnim sadržajima, lokaciji. Za početak, provjerite bezbjednost lokacije nekoliko dana ranije – ne želite da djeci zaprijeti opasnost od insekata, gmizavaca, nepredviđenih litica i slično.

 

Veliki šumski proplanci ili ravna pokošena livada zvuče savršeno. Obezbjedite mjesto u hladu obloženo jastučićima i ćebe – poslije cjelodnevnog trčkaranja, imaćete mnogo uspavanih mališana.

Neće odoljeti ni ovako kreativno upakovanim grickalicama!

I za kraj – ne zaboravite fotoaparat!

 

Pripremila: Irena Bajčeta

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.