Jednostavnim trikovima zaustavite suze, štucanje i kijanje

Ljudski organizam je potpuno fantastična, ali kompleksna cjelina koja funkcioniše na određeni način. Iako neke radnje naizgled ne možemo kontrolisati, postoje određeni trikovi pomoću kojih bez problema možemo zaustaviti kijanje, štucanje ili suze.

Jednostavnim trikovima zaustavite suze, štucanje i kijanje

Kako odčepiti nos

Pritisnite kažiprstom tačku između obrva. U isto vrijeme jezikom pritiskajte nepce. Izduvajte nos, a zatim nastavite normalno disati.

Zaustavite štucanje

Popijte malo vode, a u isto vrijeme začepite uši. Još uvijek štucate? Probajte sljedeći trik: Isplazite jezik i pritisnite ga na vrhu. Ova tehnika stimuliče nerve i mobilizuje dijafragmu.

Zaustavite suze

Gledajte gore i zaustavite dah. Zatim vrlo polako izdahnite. Suze takođe možete zaustaviti ako nosnu kost pritisnete palcem i kažiprstom. Ovaj postupak ometa protok suza u suznom kanalu. Impresivno, zar ne?

Zaustavite ili pospiješite kijanje

Želite da pospiješite kijanje? Pogledajte direktno u sunce. Ukoliko hoćete da zaustavite kijanje, jednostavno palcem i kažiprstom pritisnite nosnu kost, a jezikom zagolicajte nepce.

Kontroličite veličinu zjenica

I to samo pomoću misli. Zavisno od toga razmišljate li o svijetlim ili mračnim mjestima, možete uticati i na veličinu svojih zjenica. Isto važi i ako mislite na situacije u kojima tijelo luči adrenalin.

Takođe, ako vam se neko dopada, zjenice se šire. To se događa zbog simpatičkog nervnog sistema koji kontroliče širenje zjenica.

Isto će se dogoditi i ako pomislite na neku lijepu situaciju koja kod vas izaziva ugadan osjećaj.

portaloko.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.