Pazite šta želite, možda se i ostvari

Piše : Bojana Ostojić, licencirani Life Coach
Pazite šta želite, možda se i ostvari

Ne znam koliko ste imali vremena i interesovanja da se pozabavite jednom interesantnom tematikom-uticajem naših misli na naš život-ali sticajem specifičnih okolnosti imala sam priliku da upoznam nekoliko obrazovanih i nadahnutih ljudi koji se veoma studiozno bave istraživanjima ove oblasti. U najkraćem i onoliko koliko sam i sama mogla da razumem, naše misli proizvode strujanja koja privlače njima kompatibilne okolnosti. Dakle, ako mislimo o negativnim pojavama, izazivamo negativna osećanjai automatski „podešavamo“ sebe na frekvenciju na kojoj cirkulišu negativne vibracije. Zato se često dešava da serija loših događaja ne ume da prestane već maleri se ređaju jedan za drugim. Isti zakon važi i u obrnutom pravcu. Često smo skloni da kažemo da je neko rođen pod srećnom zvezdom i sve mu polazi od ruke. Takva osoba veruje, misli i oseća sreću i ubeđena je da se sve dešava na njeno dobro. I upravo tako i bude. To je primetio još i Marko Aurelije koji nam je poručio: „ Kakve su nam misli, takav nam je živo.“

Brojni naučnici tvrde da su svoja ostvarenja (pronalaske, patente, kompozicije) mnogo pre nego što su ih realizovali u praksi, dugo vremena nosili u svojim mislima. Ona su obitavala kao predmet njihovih želja, izazivala određena osećanja i živela zajedno sa svojim stvaraocima. Bilo je samo pitanje vremena kada će se i fizički materijalizovati. O tome najbolje svedoče zapisi da je Mocart sve svoje partiture prvo „osluškivao“ u mislima da bi ih u jednom dahu preneo na notni papir. Brojna literatura svedoči, da je po istom principu radio i Nikola Tesla.  Koji je „ kockice“ svojih pronalazaka sklapao tokom dubokih meditativnih stanja. I istraživanja mnogih psihologa potvrđuju da su kvalitet i intenzitet misli najznačajniji činioci određenja naše „ sudbine“. Zato, možda nije na odmet da s vremena na vreme bacimo pogled na naše misli, da se zaustavimo u stampedu brojnih obaveza. Da li su one dobre ili loše, znaćemo po osećanjima koje izazivaju. Nemoguće je osećati se dobro i misliti loše. Lepe misli izazivaju lepa osećanja.

Rana jesen često je bila vreme kada smo reorganizovali i spremali svoj ormar za topliju garderobu. Ovoga puta bi možda trebalo da zaboravimo i da pospremimo teške misli i zamenimo ih onim toplim, nežnim, punim razumevanja i ljubavi. Možda je trenutak da zaboravimo sve ono ružno što nam se dešavalo, da oprostimo onima koji su nas povredili i počnemo novi život u kome ćemo snagom svojih misli privući lepe i srećne događaje. Neka svaki dan bude vaša nova pobeda, ali ne nad drugima, već nad sobom.

Bojana Ostojić
Bojana Ostojić
Licencirani Life Coach

Pitanja možete postaviti putem mail adrese bojanaostojic2002@yahoo.com

Ostale Bojanine tekstove možete vidjeti ovdje http://www.zenasamja.me/specijali/bojana-ostojic

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.