Odaberite savršenu nijansu karmina uz pomoć ova 3 trika

Potraga za savršenom nijansom karmina često zna završiti sa desetinama karmina u vašoj ladici, a vi niste ni blizu da otkrijete koji je onaj pravi. Evo šta stručnjaci kažu kako da najlakše odaberete nijansu koja će vam najljepše stajati.

Odaberite savršenu nijansu karmina uz pomoć ova 3 trika

Uzmite u obzir boju očiju

Boja očiju vam može pomoći da odaberete nijansu karmina koji najbolje odgovara vašem tenu. Ukoliko imate zelene ili oči boje lješnjaka, najbolje će vam odgovarati nijansa višnje dok plavim očima najbolje odgovaraju koraljne nijanse. Smeđe oči? Ružičaste nijanse su za vas najsavršenije, jer balansiraju boju vaših očiju i daju vam svjež izgled.

Neka vam kosa bude vodič

Druga strategija je da vam kosa bude polazna tačka. Kestenjasta kosa odlično izgleda kada se kombinuje sa karminom koji ima ljubičaste nijanse dok plavoj i pepeljastoj kosi najviše prijaju “prizvuci” ružičastih tonova pa čak i dubljih nijansi. Kada je riječ o smeđoj i crnoj kosi, mogućnosti su veoma široke, ali narandžaste, crvene i ljubičaste nijanse ipak su najbolje.

Boja tena

Treća tehnika podrazumijeva obraćanje pažnje na boju tena, odnosno da njegove donje nijanse. Kako da to odredite? Zapravo, potrebno je da gledate na donju stranu zgloba pri dnevnoj svjetlosti. Ako su vaše vene svjetlije plave boje, imate hladnu donju nijansu tena te će vam najbolje odgovarati karmin ružičastih nijansi. Ukoliko vene imaju zelenkastu boju, to znači da imate toplu donju nijansu tena, a boje karmina koje vam najbolje pristaju takođe su tople i to su nijanse korala i breskve.

 

minimagazin.info

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Toplo bijelo vino

RECEPT
DANA

Pita sa mesom i spanaćem

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.