Kako progovoriti engleski bez poteškoća?

Engleski jezik je zvanični jezik u preko 60 zemalja, koristi se u komunikaciji u većini zemalja i znaju ga na svim kontinentima. Jezik je koji ruši jezičke barijere i omogućava komunikaciju bez većih problema.

Pored poznavanja engleskog kroz prevod i pisanje, konverzacijski engleski je takođe jako bitan i olakšava komunikaciju, ali se najteže savladava jer je potrebno puno praktične vježbe uz prethodno dobro znanje teorije.

Kako da vam engleski govor bude tečan, a sporazumijevanje dobro?

Pronađite sve odgovore u nastavku teksta.

Kako progovoriti engleski bez poteškoća?

Konverzacijski engleski se savladava kroz vježbu na časovima

Za razliku od učenja teorije, konverzacijski engleski se ne može savladati jednostavnom primjenom pravila, već je potrebna vježba. Prvi korak jeste kurs za učenje engleskog jezika koji obuhvata i trening konverzacije.

Dobićete smjernice i savjete za individualan rad, ali i rad u parovima što će vam olakšati da se prebacite na englesko govorno područje i naučena pravila primjenite u praksi.

Ovo je važan dio u učenju jer su potrebna stručna lica koja će pravilnim savjetima korigovati nepravilan govor i postaviti temelj za samostalno učenje i dalju vježbu.

Samostalno vježbanje pisanja i razmišljanja na engleskom

Pravilno vježbanje konverzacijskog engleskog je povezano sa teorijskim znanjem stranog jezika. Ipak, svi oni koji imaju znanje teorije nisu i vični u praktičnom razgovoru upravo zato što znanje ne stavljaju u praktičnu upotrebu i vježbaju.

Vremenom je sve teže uključiti se u konverzaciju i pravilno konstruisati rečenice, pa je važno vježbati i aktivno obnavljati konverzacijski engleski.

Razmišljanje na engleskom je dobar način da se brzo prisjetite naučenih lekcija i da one ostanu dio razmišljanja, a pisanje služi da se promisli o onome što se reklo i pokaže koliko je konstrukcija pravilna. Napisano obavezno pročitajte naglas jer će samo tako biti jasnije koliko je misao tačno izražena i koliko ste ovladali vještinom govora engleskog.

Osim toga, super ideja učenja je i gledanje filmova koji su snimljeni na engleskom jeziku jer imate priliku da slušate njihov govor i pogledate prevod izgovorenog teksta.

Snimajte svoj izgovor engleskog

I ovako ćete dosta toga naučiti samo kroz jednostavno slušanje svog govora i praćenja koliko vam izgovor nalikuje pravilnom engleskom govoru.

Ovo su finese koje će usavršiti tečno pričanje i ukazati vam da li jasno izgovarate riječi, da li pričate prebrzo, kako govorite pojedine reči… Kada jednom uvidite greške ispravićete ih vrlo brzo.

Nema mjesta za tremu!

Trema i sopstvena nesigurnost prave blokadu pa čak i kada dobro poznajete engleski govor će biti otežan.

Što više koristite engleski u govoru to će biti lakše pa vam je potrebno što više vježbe i rada na svojim vještinama. Dobra ideja je povremeno obnavljanje znanja na kursevima engleskog i individualne obuke za konverzacijski engleski.

Postoji jedna izreka koja najbolje opisuje potrebu učenja stranih jezika: „S jezicima ste bilo gde kod kuće.“ Edward De Waal.

Konverzacija na engleskom se poboljšava i uči kroz vežbu i trebalo bi je praktikovati što češće jer nikada ne znate kada vam može zatrebati. Danas je potrebno znati engleski za radno angažovanje, za putovanje, za čitanje… Usavršite svoje znanje na vreme.

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.