10 načina da nekome (i sebi) uljepšate dan

Svetski dan ljubaznosti obilježava se 13. novembra, a mi predlažemo nekoliko načina da uljepšate dan i sebi i drugima.

10 načina da nekome (i sebi) uljepšate dan

Međunarodni dan ljubaznosti obilježava se od 1998. godine, širom svijeta, a i vi možete da ga obilježite tako što ćete nekome uljepšati dan.

Ljubaznost je, nažalost, sve rjeđa, a dovoljna je da nam vrati osmjeh na lice. Pritom je i BESPLATNA!

Za početak, recite "dobro jutro" toj komšinici koju srećete ispred lifta, uputite joj osmeh. Ili, pozovite nekoga koga duže vrijeme niste videli ili čuli. I ne, ne šaljite poruku! Nazovite, da čujete glas druge osobe i sigurni smo da će vam dan lijepo početi.

Probudite svog partnera/partnerku tako što ćete mu/joj donijeti doručak u krevet. Ako izlazite iz kuće dok on/ona još spava, ostavite na jastuku poruku za dobro jutro, na primjer.

Ponudite starijoj osobi pomoć u nošenju cegera sa pijace ili prelaženju ulice.

Nazovite svoju prijateljicu samo kako biste joj rekli koliko je volite i cijenite njeno prijateljstvo.

Zagrlite drage osobe, bez nekog posebnog razloga. Uostalom, kakav razlog treba za zagrljaj?!

Hvala! Bravo! Izvolite! Izvinite! Ove riječi tako često "zaboravljamo" da upotrebimo u svakodnevnoj komunikaciji, a ponekad bi mogle da naprave razliku između dobrog i lošeg dana. Nije važno o čemu je riječ - ako ste nekoga slučajno nagazili, izvinite se; kasirki u prodavnici kojoj ne znate ime kažite "hvala"; ponudite nekome sjedište u prevozu uz "izvolite"... Ove riječi su samo stvar lijepog vaspitanja, ali će i učiniti da se osoba kojoj su upućene lepše oseća.

Svetski dan ljubaznosti podrazumeva i da budete ljubazni prema sebi. Iako to zvuči pomalo čudno, ponekad zaboravljamo na sopstvene potrebe. Častite se omiljenim slatkišem, odvojite vrijeme da uživate u čitanju dobre knjige ili da se posvetite hobiju u kojem toliko uživate. Uradite bilo šta što će vas oraspoložiti.

Obilježite Međunarodni dan ljubaznosti gestovima koji će drugima pokazati da niste sebični, da vam je stalo do njih, trudite se da češće budete nasmijani i raspoloženi, i da tu pozitivnu energiju prenosite na druge. U svakom slučaju, ljubaznost je definitivno nešto čega nam treba više!


I ne zaboravite: Ljubaznost je zarazna! Širite je!

Mondo.rs/ŽSJ

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Mirisno usisavanje

RECEPT
DANA

Punjeni francuski hljeb

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.