Lansirana edukativna video igra: Uživaj u "Likovnoj avanturi"

Digitalna agencija Alicorn lansirala je drugu u serijalu obrazovnih video igara sa ciljem da učenicima srednjih škola i široj javnosti približi znanje iz oblasti likovne kulture. Lansirana igra, pod nazivom “Likovna avantura”, fokusira se na gradivo iz oblasti likovnog obrazovanja za drugi razred gimnazije, a svi zainteresovani mogu testirati svoje znanje preuzimanjem mobilne aplikacije sa Android ili iOS prodavnice

Lansirana edukativna video igra: Uživaj u "Likovnoj avanturi"

Igra je dostupna svima u Crnoj Gori, a razvijena je u saradnji sa profesorima iz ove oblasti - mr Ivanom Ćupić, profesoricom likovne kulture u gimnaziji “Slobodan Škerović” i mr Milovanom Novakovićem, profesorom u srednjoj likovnoj školi ”Petar Lubarda”. Angažman profesora omogućio je relevantnost pitanja i pojašnjenja, kao i usklađivanje igre sa gradivom koje srednjoškolci prolaze kroz svoje izučavanje likovne kulture. 

Profesorica Ivana Ćupić navodi: "Nekad zaboravimo koliko je likovna umjetnost važna i šta ona predstavlja. Umjetnost utiče na razvijanje kreativnog razmišljanja i pomaže boljem razumijevanju drugih predmeta – od prirodnih i društvenih nauka do jezika. Osim toga, likovna kultura  bi trebalo da postavi pravilnu estetsku orjentaciju djeci – izdvajanje onoga što je vrijedno od onoga što nije. Nadam se da smo ovim kvizom uspjeli da ponudimo još jedan kvalitetan alat za učenje i da će sama umjetnost zbog toga doprijeti do velikog kruga mladih.” 

Osim ove igre, agencija Alicorn je ranije tokom godine lansirala i igru “Zanimljiva biologija 2” u okviru serijala obrazovnih video igara. Serijal obrazovnih video igara ima za cilj da mladima kroz interaktivan i zanimljiv način prezentuje školsko gradivo iz predmeta biologija, likovna kultura i filozofija, ali i da obrazovnom sistemu i predavačima ponudi alat za praćenje napretka znanja učenika tokom godine.

Izvršna direktorica kompanije Alicorn, Sanja Gardašević, ističe: “Pozitivne reakcije nakon lansiranja igre “Zanimljiva biologija 2” dale su nam vjetar u leđa da nastavimo sa naporima da mladima ponudimo novi i drugačiji edukativni sadržaj. Posebno značajnu povratnu informaciju dali su nam profesori sa kojima smo u prethodnom periodu sarađivali kako bismo kreirane igre mogli da uskladimo sa njihovim i potrebama učenika. Kroz pokretanje ovakvih inovacija u Crnoj Gori, očekujemo da tokom naredne godine ponudimo slična rješenja regionalnim obrazovnim sistemima.” 

Pomenuti serijal obrazovnih video igara je nastao kao rezultat podrške Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja u okviru dodijeljenih grantova za ranu fazu razvoja startapova. Dodijeljeni grant je iskorišćen za jačanje kapaciteta kompanije Alicorn za razvoj video igara, a daljim angažmanom tima u domenu razvoja obrazovnih video igara, cilj je da Crna Gora postane prepoznata po sopstvenim, unikatnim naporima da digitalne tehnologije i video igre iskoristi u obrazovanju.

 

U narednom periodu će biti lansirana i treća video igra na temu filozofije za učenike srednjih škola. Za više informacija o radu kompanije Alicorn u domenu razvoja edukativnih video igara možete posjetiti zvanične naloge kompanije na mrežama Facebook (https://www.facebook.com/alicorn.me) i Instagram (https://www.instagram.com/alicorn.me).

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Pileće bijelo meso biće sočno i meko...

RECEPT
DANA

Brze šnicle od krompira

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.