Ove predmete ne smijete da čistite sirćetom!

Sirće vam može biti od koristi u održavanju domaćinstva, ali pogledajte šta ne smijete prati sirćetom.

Ove predmete ne smijete da čistite sirćetom!

Sirće je odličan dodatak našim sredstvima za održavanje čistoće i higijene u domaćinstvu. Može nam pomoći u čišćenju prozora, osvežavanje veša, uklanjanju mrlja...Međutim, sirće može i napraviti štetu ukoliko ga koristite u čišćenju određenih djelova namještaja.

Pogledajte šta ne bi trebalo da čistite sirćetom.

1. Granitni i mermerni radni djelovi u kuhinji

Ove djelove kuhinje operite običnim deterdžentom za posuđe jer ih kiselina iiz sirćeta može oštetiti.

2. Kamene podne pločice

Baš kao i radni djelovi u kuhinji, i kameni pod se može oštetiti ukoliko ga perete sirćetom. Umjesto toga, operite pod specijalnim deterdžentom za takve površine ili pomoću malo deterdženta za posuđe rastvorte u vodi.

3. Mrlje od jaja

Ako vam jaje padne na pod i razbije se, nemojte ove mrlje uklanjati sirćetom. Kiselina će ubrzati zgrušavanje mrlje i biće teže da se skinu.

4. Čišćenje pegle

Nemojte čistiti unutrašnjost pegle pomoću sirćeta tako što ćete ga sipati u peglu. Peglu od kamenca čistite prema preporukama proizvođača.

5. Drveni podovi

Oko čišćenja podova od drveta postoji dilema. Dok neki savjetuju da očistite podove na ovaj način, drugi smatraju da sirće može da ošteti zaštitni površinski sloj. Ako ipak želite očistite podove na ovaj način, rastvorite sirće u vodi i tom mješavinom probajte da očistite mali dio poda prije nego što prebrišete cijelu sobu.

6. Neke uporne mrlje

Mrlje od trave, mastila, sladoleda i krvi neće se skinuti samo pomoću sirćeta. Naprotiv, može se desiti da tkanina još više upije nečistoću.


Stvarukusa.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.