Lete vam tridesete? Bez brige, najbolje godine tek dolaze!

Mnoge mlade žene se plaše starenja i s godinama sve više vjeruju da su zakasnile za razne stvari. Međutim, istraživanja koja su rađena u saradnji sa starijim damama pokazala su da je takvo mišljenje potpuno pogrešno.

Lete vam tridesete? Bez brige, najbolje godine tek dolaze!

Godine nisu bauk, iako se s ovom tvrdnjom ne bi složile mnoge mlade žene. Strah od starenja, bora i mnogih drugih fizičkih i psihičkih promena prisutan je kod većine pripadnica nježnijeg pola. Međutim, istraživanja pokazuju da mlade dame imaju pogrešnu perspektivu starenja s obzirom na to da u dvadesetim misle da treba da se udaju, u tridesetim da rode djecu, četrdesetim da imaju zavidnu karijeru, a u pedesetim organizovan sopstveni život.

Ipak, studija koja je rađena u saradnji sa starijim damama je pokazala da žene nisu srećne samo kad su mlade. Štaviše, pokazalo se da su najsrećnije u 53. godini, a evo i zašto.

Više uživaju u seksu

Opaska da su muškarci na vrhuncu u kasnim dvadesetima, a žene u tridesetima nije tačna. Najnovija istraživanja pokazuju kako su žene na polnom vrhuncu nekoliko puta u svom životu. Bilo kako bilo, s godinama poznaju svoje tijelo bolje, ne brinu se hoće li ostati trudne, imaju više samopouzdanja, a ako su nezadovoljne, ne ustručavaju se da pitaju, traže i zahtijevaju.

Sigurnije su u sebe

Zadovoljstvo otkrivanja i prihvatanja sebe u zrelim godinama i te kako stoji. Što su zrelije, žene su zadovoljnije, bolje se poznaju, prihvataju, ne boje se da pokažu ko su i da stanu iza svoga mišljenja. Znaju razliku između agresivnosti i zdrave drskosti. Osim toga, kako stare, sve se bolje osjećaju u svom tijelu i imaju više samopouzdanja. Naime, najviše samopouzdanja u bikiniju žene imaju upravo u pedesetim godinama, pokazalo je jedno britansko istraživanje.

Nezavisne su

Više ne očekuju princa na bijelom konju. Okružene su ljudima koje vole, rade stvari u kojima uživaju i više ništa ne očekuju od drugih, već isključivo od sebe. Jednostavno, uživaju u životu.

Saosjećajnije su

Proživjele su razne brodolome, od finansijskih, preko ljubavnih, do porodičnih, i znaju da saosjećaju s drugima. Prema jednom istraživanju, žene u pedesetim godinama imaju najviše empatije.

Zanimljivije su

Cijene vrijeme, direktne su, fokusiranije u razgovorima, zanimljivije. Ne gube vrijeme na nepotrebne rasprave.

Imaju sopstvenu perspektivu

Dobre i loše stvari se događaju, iskusile su to na sebi i više uživaju u srećnim trenucima. Razumiju da je probušena guma nesreća, ali ne i razlog za dramu i krizu. Primjećuju i cijene male stvari, uživaju u zalasku sunca, mirisu trave i cvijeća.

Kreativne su

Energiju više ne moraju da usmjeravaju na podizanje djece, uređenje doma, izgradnju karijere. Sve su to, naime, već odradile i imaju više energije za druge projekte.

Nezavisne.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.