Kada shvati ove stvari, za ženu se može reći da je zrela!

Zrela žena se razlikuje od djevojke po tome što mnogo toga prihvata tako kao što jeste. Jednostavno vidi, čuje, i zatim otpusti. Ne pokušava da uradi nešto sa tim. Ona se ne pravi da sluša, već zaista sluša, omogućava sebi da dođe do dubine i jednostavno to doživi svojim osjećanjima.

Kada shvati ove stvari, za ženu se može reći da je zrela!

​Ona prestaje da mijenja i ispravlja druge. U izvjesnom smislu, predaje se tamo gdje je besmislena borba. I predajući se, dozvoljava mužu i djeci i drugim ljudima pored sebe da budu onakvi kakvi jesu. Ona ne pravi mučenički vid, "pomirila sam se" sa nedostacima drugih.

Ona je istina mnogo puta udarajući u zid shvatila da je zid jači od čela. I da se zid zbog nečega i nalazi na tom mjestu. A ne na nekom drugom...

Zrela žena se razlikuje od djevojke po tome što ona zbog mnogog žali. Žali zbog toga što čak i sa najvoljenijim i bliskijim čovjekom nemoguće je sve što želi. Ne zato što nema ljubavi, već zato što drugi čovjek se ipak razlikuje od nje i svoj je.

Nakon prolaska kroz poricanje, bijes i tugu, ona se miri sa tim ograničenjima kontakta. I počinje da obraća pažnju na to zajedničko, što postoji između voljenih ljudi.  Ona biva zahvalna svakom centimetru kontaktne površine, koja postoji između nje i bliskog muškarca.

Zrela žena je sposobna da preokrene mnogo toga u radost i zadovoljstvo. Nalazeći ih u svim podsticajima, događajima i pojavama. Ne zato što ne želi ništa drugo da doživi, nego zato što je našala u sebi dovoljno kreativne snage za preradu i transformaciju.

Ona umije da živi tugu, ali ne umnožava je i ne traži je. Ona umije da nađe radost, ali ne insistira na njoj, već joj samo omogućava da dođe.

Ona poštuje svoj put i iskustvo, prošavši kroz stid i poricanje sebe i došavši do dubljeg razumijevanja sebe, a preko toga i do života.

Aglaja Datešidze

Izvor: www.chtenie-online.ru 
Prevela Beba Muratović - bebamur. com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Džigerica ce biti mekša i ukusnija...

RECEPT
DANA

Teletina u sosu s kajmakom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.