Evo kako se mudro biraju cipele za zimu

Još jedna zima i sezona sniježnih padavina su tu, a vi i dalje niste riješili nedoumicu sa obućom koju imate za ovu sezonu. Da ne biste došli u situaciju da vas iznenadi visina sniježnog pokrivača koju ne možete da savladate zbog neodgovarajuće obuće, sada je pravo vrijeme da krenete u nabavku.

Evo kako se mudro biraju cipele za zimu

Nekoliko interesantnih činjenica koje morate znati prije nego što se odlučite za kupovinu

Vjerujemo da se i vi pitate kako da odabrate nove ženske cipele za zimu? Prije same kupovine morate znati nekoliko stvari vezanih za obuću u kojoj ćete provesti najmanje jednu sezonu.

Bez obzira na to da li će ova zima biti toplija od prethodnih i sa malo padavina ili nas očekuje snijeg od decembra pa sve do kraja aprila, morate biti sigurni da će vaše nove cipele izdržati. To će vas natjerati da birate između različitih brendova i modela cipela.

Planirajte kućni budžet tako da možete sebi priuštiti nove cipele

Bez obzira na to da li ste prinuđeni ili niste, da li možete da priuštite sebi nove cipele za zimu ili ne, svakako bi bilo dobro da planirate tu stavku u okviru svog budžeta. Bez obzira na to kolika su vam primanja, topla i udobna obuća nisu nešto zbog čega bi trebali da štedite. Različitost cijena cipela će vam pružiti priliku da birate između velikog broja modela, a svakako je da će oni pristupačniji sa cijenom prevagnuti. Međutim, budite obazrivi, kupovina kvalitetnih ženskih cipela koje će vam trajati duže od jedne sezone je dobro uložen novac jer vas može poštjedeti utroška za sljedeću sezonu.

Odlučite se za tople i udobne ženske cipele

Kvalitetne tople ženske čizme, presvučene kožom, sa dobrim đonom koji sprečava klizanje, sa jedne strane, ili brendirane cipele sa logom, sa druge strane? Ne želimo da nam se stopala smrzavaju i ove zime, zar ne?

Naše bake i deke su nam često govorile da sve bolesti kreću od nogu. Ako nam dugoročna prognoza najavljuje dugu i hladnu zimu, trošak koji ćemo imati zbog kupovine novih cipela će se isplatiti kao investicija i za sljedeću sezonu. Ako je pak prognoza pozitivnija i najavljuje zimu sa mnogo manje padavina, možete se odlučiti za neki poluduboki model koji vam može poslužiti i tokom drugih sezona padavina.

Još jedna bitna stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom kupovine jeste prijanjanje cipela za podlogu. Možda zvuči malo čudno, ali neklizajući đonovi sa kramponima mogu da vas spasu dok hodate po ledu. Pročitajte koje sve trikove možete koristiti kako biste u vašim cipelama bili stabilni na ledu.

Velika je razlika između “vodonepropusnih” i “otpornih na prskanje” cipela

Prije nego što krenete u kupovinu, treba da znate da nisu sve zimske ženske cipele vodonepropusne. Raspitajte se kod prodavaca da li je model koji se vama sviđa vodonepropusan ili samo “otporan na prskanje”. Te dvije stvari su različite i predstavljaju ključnu stavku u nošenju i u njihovom održavanju.

Ako ste se odlučili za model koji je samo “otporan na prskanje”, nemate razloga za brigu. I za to postoji rješenje u vidu različitih vrsta sprejeva za impregniranje. Ukoliko ih primjenjujete nekoliko puta u toku sezone, nećete imati problema sa vlagom.

Ne postoji neko posebno uputstvo kako odabrati najbolje cipele za zimski period, ali kada krenete u kupovinu, nemojte zaboraviti njihovu osnovnu namjenu, a to je da nam noge budu tople i suve, a da pri tome obuća koju smo odabrali bude udobna i jednostavna za održavanje.

Ako ste se odlučili za neki konkretan model, uvijek se možete raspitati po forumima o tom modelu i da li su zaista toliko dobre koliko ih prodavci preporučuju.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako patite od mučnine u vožnji...

RECEPT
DANA

Uštipci sa bananama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.