Proljeće je vrijeme za promjenu garderobe

Mada na mnoge u pogledu odjevanja ne utiču godišnja doba, nekako se svi u prelaznim periodima sjetimo onih stvari i odevnih komada koji nam fale, izbacili bismo ono što više ne nosimo. Proljećno čišćenje podrazumijeva i to – čišćenje ormana od stvari koje leže u njemu zaboravljene, čekajući dan kada ćemo ih ponovo obući. Do tog dana i ne dođe – nekih stvari se zasitimo, a onda nam samo zauzimaju mjesto i stvaraju privid da nam je orman pun, a zapravo je prazan i treba ga obnoviti. Evo koje su to stvari koje jedno proljeće „podrazumijeva“.

Proljeće je vrijeme za promjenu garderobe

Lagane majice su zaštitni znak lijepog vremena

Ma koliko voljeli zimu, proljeću se, između ostalog, najviše obradujemo zbog toga što se napokon možemo otarasiti jakni, teških džempera, kapa, šalova... Toplo vrijeme daje prednost majicama, mada muške i ženske majice spadaju u odjevni predmet koji se nosi tokom cijele godine, i to u najrazličitijim prilikama, samo s proljećem dolaze do izražaja i postaju vidljive. Kada je tako, treba uložiti u njih – jer će to i tokom proljeća, ljeta i dobrog dijela jeseni biti komad koji dosta utiče na cjelokupan stil. Između ostalog, majice se uklapaju u svaku priliku, ali postoje oni klasici koji su neophodni u garderobi, kao što su majice jednostavnih krojeva i boja, polo majice i slično. 

Različite majice za različite prilike

Majica je odabir onih žena koje, na primjer, ne vole da nose haljine, nego se prije odlučuju na pantalone ili suknje. Ovaj odjevni predmet može da se nosi na najrazličitije načine, da neku malo formalniju kombinaciju ublaži (u jednom trenutku su postale moderne majice malo opuštenijeg kroja, sa natpisima i printovima u kombinaciji sa sakoom i elegantnijim pantalonama). S druge strane, majice su nezaobilazni dio svake fizičke aktivnosti, bilo na otvorenom ili zatvorenom. Prilikom odabira majice za trening ne treba se odlučiti na bilo šta – već na majicu koja će odgovarati tijelu i u pogledu prijatnosti, odnosno materijala koji se brzo suši i upija znoj. Najčešće se majica pominje u kontekstu kežual izgleda, koji je ujedno i najčešći, pa su tu majice različitih boja, oblika, printova...

I ženske jakne kao upečatljiv odjevni predmet u svježim jutrima i večerima

Sa odlaskom zime odlaze i zimske jakne, ali jakna kao komad odjeće ostaje, doduše u drugačuijem obliku, i na proljeće. Ženske jakne, kao i tašne, prilagođavaju se prilikama u kojima se nose, pa jedna teško da će riješiti sve odjevne kombinacije

Neizostavne jakne u proleće su kožna i teksas jakna i to su jakne koje nikada ne izlaze iz mode. Kada se tome pridoda jedna sportska za svakodnevne šetnje ili sportske aktivnosti i boravak napolju, kompletirali smo sve ono što je potrebno imati kada su jakne u pitanju. I one se mogu kombinovati na različite načine, te u zavisnosti od ostale garderobe koju nosimo kreiraju različite stilove. Ono na šta žene posebno obraćaju pažnju, ali nerijetko i muškarci, jeste model koji odgovara građi – i to jeste nešto što može uticati na našu figuru, makar vizuelno. Zato, pažljivo sa odabirom – nekada nam neće vrijediti ni najskuplja jakna ako nije onog kroja koji nam priliči. 

 

 

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste sačuvali povrće bar neko vrijeme...

RECEPT
DANA

Palenta za gurmane

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.