Trendi sunčane naočare za ljeto 2013

Ljeto obično sa sobom nosi nove ideje i trendove, a dame obično pohrle da obnove svoje garderobere i nabave makar po jedan komad trendi odjeće, obuće ili asesoara.

Trendi sunčane naočare za ljeto 2013

Ove sezone sunčane naočari nam dolaze u raznim oblicima i veličinama i nije zgoreg da obratite posebnu pažnju pri odabiru modela jer ne samo da vam daju moderan i elegantan izgled, već čuvaju vaše oči od sunca i prašine.

Zraci sunca su tokom ljeta vrlo jaki i kada u toku dana izlazite, naočari su vam zaista potrebne, slobodno možemo reći i obavezne. Da ne spominjemo koliko su vam neophodne na plaži gdje, osim od sunčevih zraka, štite vaše oči i od pijeska i morske vode.

Tržište je preplavljeno različitim modelima naočara: od ovalnih, kockastih, mačkastih, pa sve do onih oštrih linija. Okviri su napravljeni od različitih materijala: od metala, plastike, ali ima i modela bez okvira.

Kada su boje u pitanju, klasika ne izlazi iz mode, tako da su je na raspolaganju veliki izbor modela u crnoj i braon boji, ali se dame ljeti nerijetko odluče i za one veselije boje, poput ljubičaste, zelene, pink, žute, narandžaste ili čak za modele u više boja.

Prilikom kupovine naočara, izbor nikako ne može biti nasumičan. Kada tragate za trendi modelom, ne smijete zaboraviti da uzmete u obzir oblik svog lica, a onda, u skladu sa tim možete birati oblik okvira, boju i vrstu sunčanih naočara.

Bez obzira na to za koju vrstu naočara se odlučite, najviše pažnje obratite na stepen zaštite. Stepen zatamnjenosti naočara ne predstavlja mjerilo zaštite od UV zraka. Ukoliko su naočare tamne, a ne filtriraju u dovoljnoj mjeri UV zrake, one mogu čak i naškoditi oku. Zbog zatamnjenosti naočara zjenica se proširi i u oko uđe više nefiltrirane svjetlosti nego što bi ušlo kada se ne nose veoma zatamnjene naočare.

Za adekvatnu zaštitu, eksperti preporučuju naočare sa filterom za zaštitu od 99-100% od UVA i UVB svijetla. Sunčane naočare koje zadovoljavaju ove zahtjeve, obično imaju oznaku UV 400. Naravno, ne zaboravite da sunčane naočare ne predstavljaju dovoljnu zaštitu u slučaju direktnog gledanja u sunce.

Položaj naočara na licu predstavlja jedini vidljivi test kvaliteta. Naočare moraju biti postavljene dovoljno blizu lica, tako da svjetlosni zraci ne mogu doprijeti do očiju sa strane, od gore ili od dolje, ali da ne budu postavljene preblizu, da trepavice ne bi dodirivale stakla.

Evo aktuelnih modela za ovo ljeto:

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.