Primite "injekciju" za jesenje sivilo

Primite "injekciju" za jesenje sivilo

Da ne biste zapali u jesenju depresiju, poslušajte ove savjete:

Čitajte naglas
Kad su naučnici s Harvarda otkrili da sreću često prate 'leteće misli', tražili su od volontera da opišu epizodu serije 'Dva i po muškarca' ili veoma brzo ili sasvim polako. Rezultat: brzim pripovjedačima podiglo se raspoloženje i samopouzdanje. A brzo čitanje naglas najlakši je način da i ubuduće sjajno misliti i govoriti!

Nabavite kasicu-prasicu
Saznanje da ste ostavili nešto za 'crne' (ili prazrične!) dane i te kako popravlja raspoloženje! Ne mora to da bude 10% plate: većina finansijskih stručnjaka smatra da je svaka suma koju uspijete da uštedite, čak i sitnina koju na kraju dana ubacite u kasicu, dovoljno da budete 'znatno srećniji'.

Ofarbajte kosu
U jednom britanskom istraživanju, žene koje su to uradile osjećale su se zadovoljnije, privlačnije i seksipilnije – sve sami faktori povezani sa srećom! Koja nijansa najbolje djeluje? Zavisi od ukusa, a u britanskim i njemačkim istraživanjima piše da su plavuše najsamouvjerenije, dok crnke najbolje zarađuju, a riđokose imaju najviše romansi!

Mirišite čaj
Kad nešto treba da vas 'podigne' probajte ovo: suvu kesicu omiljenog čaja prinesite nosu, udahnite i brojite do 4, zadržite dah i brojite do 8, izdahnite i opet brojite do 4, pa ponovite 10 puta. Zvuči luckasto, ali brzo ćete živnuti! Istraživanja pokazuju da i drugi mirisi popravljaju raspoloženje budeći prijatne asocijacije na srećnije dane.

Upamtite: samo dva griza
Kad vas obuzme želja za slatkom, masnom ili nezdravom hranom, uzmite samo dva zalogaja. Istraživanja pokazuju da upravo prva dva zalogaja pružaju najveće uživanje i gotovo nepogrešivo zaustavljaju žudnju. A tu je i dodatno zadovoljstvo što niste prekršili dijetu!

Izvor: ljepota.ba

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.