Ovas - žitarica pogodna za zdravlje cijelog tijela

Ovas je riznica vitamina B i E i ne samo što je dobar da nervni i probavni sistem, već je idealan za one koji imaju problematičnu kožu.

Ovas - žitarica pogodna za zdravlje cijelog tijela

Ovas se odavnina koristi u ishrani, a nedavno je i zvanično ušao u kozmetičke upotrebe zbog svog blagotvornog dejstva na kožu.

Ova žitarica pogodna je za zdravlje cijelog našeg tijela. Ovas je odlična pomoć kod probavnih tegoba i za smirivanje upale u crijevnom traktu koja je praćena dijarejom. 

Ovas, djeluje smirujuće i na reumatizam ali i na cjelokupni nervni sistem u stresnim situacijama.

Ovsene pahuljice su vrlo popularne u ishrani i često se konzumiraju kao kaša za doručak sa dodatkom raznovrsnog svježeg i suvog voća. Međutim, čaj od ovsenih zrna, kao i ovseni ekstrakt, ima veoma moćno dejstvo! Zbog obogaćenosti vitaminima B i E, ovas daje koži njegovan izgled, održava je zdravom i optimalno hidrantnom. Da je idealan protiv kožnih bolesti, akni i ekcema potvrdila su nedavna istraživanja na tu temu u Francuskoj, pa tako danas postoje kozmetičke linije čiji je glavni aktivni sastojak ovas. 

Napravite čaj i pastu od ovsa koja će izliječiti akne, ekceme, neurodermatitis i ostale kožne probleme.

Čaj

Operite ovsena zrna i procijedite ih. Zatim ih prelijte vodom i nakon ključanja kuvajte još par minuta. Zatim sklonite posudu sa strane i ostavite da odstoji još nekih sat vremena. Nakon toga procijedite i popijte bez zaslađivača.

Protiv akni

Stavite ovsene pahuljice u blender i napravite od njih prah. Taj prah možete čuvati u posudi koja ne propušta svjetlost, a kada želite da priuštite pravi prirodni wellnes tretman vašem licu, potopite u toplu vodu dok ne dobijete pastu. Zatim očistite lice sa dobijenom pastom i umijte se hladnom vodom.

Ako imate baš neka problematična mjesta, nanesite pastu na to mjesto i ostavite da odstoji nekoliko minuta i zatim obrišite.

U kombinaciji sa mlijekom, koje je takođe prirodan piling za kožu, ovas je savršeno sredstvo za čišćenje osjetljive kože.

 

24sata.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kolači, pašta i kremovi imaće ljepšu boju ako...

RECEPT
DANA

Ljetnja hladna čorba

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.