Liječenje upale sluznice kod žena - Bijelo pranje

Liječenje upale sluznice kod žena - Bijelo pranje

Bijelo pranje - Kako ga liječiti prirodnim ljekovima?

Bijelo pranje je, ustvari, upala na području sluznice vagine. Kao i svaku upalu, pa i ovu, treba adekvatno i temeljno liječiti. Bijelo pranje je dosta česta pojava kod žena, a takođe i jako neugodna. Javlja se zbog raznih upala materice, nekih poznatih gljivičnih oboljenja, stresa ili u nekim slučajevima kao reakcija na neki lijek.

Kako smo već spomenuli, bijelo pranje je upala na području sluznice vagine. Dakle, na bijelo pranje gledamo kao na upalu, pa je jako važno na taj način i pristupiti u toku liječenja. Bijelo pranje može upozoriti na povećan broj štetnih bakterija na području sluznice vagine. Ta neravnoteža dovodi do smanjenja količine mliječne kiseline na području sluznice vagine, što dalje dovodi do porasta broja štetnih bakterija. Sve se to u konačnici manifestira kao iscjedak iz vagine, koji nazivamo bijelo pranje.

Kako liječiti bijelo pranje pomoću ljekovitog bilja?

Bijelo pranje ili iscjedak možete liječiti uz pomoć čaja od lista bršljana i hrastove kore. Čaj pripremate na način da po tri kašike lista bršljana i hrastove kore, te po jednu kašiku rastavića i lista breze, zajedno sa dvije kašike kamilice kuvate pet minuta u jednom litru ključale vode.

Ovaj čaj se pije dva puta dnevno po jednu manju šolju. Istim ovim čajem potrebno je i ispirati područje infekcije.

Za liječenje bijelog pranja dobro je i maslinovo ulje

Infekciju možete liječiti i uz pomoć maslinovog ulja i nevena. Slijedite recept: U teglu od 1kg stavite cvjetova nevena koliko stane. Nakon toga dolijte maslinovog ulja sve do vrha tegle, da cvjetovi nevena budu sasvim uronjeni u ulju. Ostavite da odstoji par dana na toplom i sunčanom mjestu. Važno je da ulje koje koristite bude prirodno i bez ikakvog konzervansa. U slučaju da nemate cvjetove nevena, tada možete koristiti cvjetove kantariona. Ovako pripremljen prirodni lijek nanosite u matericu prije spavanja.

Još jedan dobar prirodni lijek protiv bijelog pranja

Koristite svinjsku mast tako što je prvo isperete u deset voda , znači u zdjelu sa svinjskom masti stavite malo hladne vode, pa miješajte i onda prospite i to ponovite 10 puta. Nakon toga tu mast svako veče namažete na pamučnu krpu ili vatu i stavite kao uložak, tako spavajte, a to radite bar 10 puta između dva menstrualna ciklusa i vaš sekret će sigurno biti izliječen kao i većina upala ili gljivičnih oboljenja koje imate.

Možete pokušati i sa čajem

Čaj od bijele divlje djeteline je takođe jako dobar. Koriste se cvjetovi od bijele djeteline osušeni u hladu. Čaj pijete po dvije šolje dnevno.

Čaj od bokvice je jako dobar kod svih ženskih bolesti. Svakako ga preporučujemo.


http://biljke-kao-lijek.blogspot.com

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Kako iskoristiti ostatake riže

RECEPT
DANA

Francuski krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.