Izložba skulptura crnogorskog umjetnika Željka Reljića

U četvrtak, 15. decembra sa početkom u 19:00 časova, u galeriji „Centar” biće otvorena izložba skulptura crnogorskog umjetnika Željka Reljića pod nazivom „Djetinjstvo / Childhood“.
Izložba skulptura crnogorskog umjetnika Željka Reljića

Željko Reljić je rođen 1976.godine u Bazelu, Švajcarska. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju, u klasi prof.mr Pavla Pejovića. Magistrirao je na istom fakultetu u klasi prof. mr Milivoja Babovića. Član je ULUCG, radi kao stručni saradnik na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Izlagao je samostalno na Cetinju, u Rimu, Tivtu, Petrovcu, Danilovgradu, Kotoru kao i na brojnim kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.
Autor je više skulptura izvedenih u otvorenom prostoru. Bio je učesnik više projekata, radionica i simpozijuma a dobitnik je i nagrada za svoje stvaralaštvo, među kojima i nagrade Lubarda-Stijović-Milunović ULUCG 2008. i 2010. godine. Povodom izložbe „Djetinjstvo / Childhood“ u galeriji “Centar”, na kojoj će se predstaviti radovima u metalu (tehnika varenje željeza) nastalim u periodu 2010-2011. autor je zabilježio: “Svako od nas ima svoju priču iz djetinstva, mene je moja pronašla danas. Kod većine ljudi sjećanje na djetinjstvo je čarobno ... igra, dječija bezbrižnost i doživljaj. Neobjašnjiv osjećaj vječnosti. Možda zbog naše naivnosti i nevinosti, možda zbog roditeljske brige i ljubavi, ima puno razloga...“.

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Lomljivo!

RECEPT
DANA

Čips iz mikrotalasne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.