Muškarci će trčati u štiklama 13. oktobra u Podgorici!

Oni su snažni, hrabri i opasni na terenu. Njihov poziv podrazumijeva konstantu borbu, a ovog oktobra kreću u najvažniji okršaj. Dvadeset tri ragbi reprezentativca Crne Gore će na par minuta svoje kopačke zamijeniti rozim štiklama. Pitali smo se zašto i saznali da iza svega stoji plemenit razlog.

Muškarci će trčati u štiklama 13. oktobra u Podgorici!

Ragbi reprezentacija Crne Gore dio je kampanje „Pokaži da ti je stalo“, koju je kompanija Avon posvetila borbi protiv raka dojke, u saradnji sa NVO „Zdrava Dona Montenegrina“ i uz institucionalnu podršku Ministarstva zdravlja. Cilj kampanje je povećanje svijesti o važnosti redovnih pregleda grudi, jer je rak dojke izlječiv ukoliko se otkrije na vrijeme! Pored toga, Avon želi da ukaže i na važnost uloge koju muškarci imaju u životima žena, posebno kada je u pitanju njihovo zdravlje.

Zato u subotu 13. oktobra na Trgu nezavisnosti u Podgorici organizuju trku muškaraca „U njenim cipelama“, kako bi im pružili priliku da na simboličan način pokažu da im je stalo, tako što će na par minuta zaista stati u njene cipele i istrčati simboličnu trku. Trka je prvi događaj takve vrste ikada organizovan u Crnoj Gori, a ragbisti su se među prvima odazvali na poziv da budu dio ovog nesvakidašnjeg događaja.

„Drago mi je što možemo da pomognemo i skrenemo pažnju na bolest koja uzima toliko života, koji mogu da budu spašeni redovnim kontrolama. Priključili smo se kampanji kako bi skrenuli pažnju ženama da vode računa o svom zdravlju, ali i kako bi dali primjer drugim muškarcima da im u tome pomognu. Da pokažu da im je stalo i olakšaju ženama iz svog okružena da brinu o sebi, tako što će ih podsjetiti da zakažu pregled, da odu kod doktora sa njima ili im pomognu u svakodnevnim obavezama. Da „uskaču u njihove cipele“ češće nego inače“, poručio je Nikola Vuletić, predsjednik Ragbi saveza Crne Gore koji će u subotu trčati sa svojim timom.

Ukoliko želite da se pridružite ragbistima, pošaljite osnovne podatke (ime i broj cipela) na cg.info@avon.com. Bez obzira na to da li ćete 13. oktobra obuti roze štikle, kompanija Avon poziva sve da se okupe u centru Podgorice i podrže borbu protiv raka.

„Kao muškarac koji radi u pretežno ženskoj industriji, ali i kao neko ko ima majku, sestre i suprugu, mogu da potvrdim da žene često preuzimaju veliki broj obaveza, zaboravljajući na sebe. Želimo da ih u tim momentima osvijestimo, ukažemo na ono što je zaista važno – a to je njihovo zdravlje. Isto tako pozivamo i muškarce da pokažu da im je stalo do žena koje vole, do njihovih majki, supruga, sestara, drugarica. Budite tu za njih, podržite ih. Jednostavno, olakšajte im brigu o sebi. Na kraju, ovo je poruka za našu cijelu zajednicu, da se pridruže programima koje se bave ovom temom“, poručio je direktor kompanije Avon Cometics Montenegro Filip Popović, koji će takođe 13. oktobra uskočiti „u njene cipele“.

Godišnje u Crnoj Gori od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku. Podaci pokazuju da oko 70 odsto oboljelih ima rani karcinom dojke, koji se može izliječiti u većini slučajeva. Kompanija Avon, koja organizuje trku „U njenim cipelama“, početkom oktobra - mjeseca u kojem se obilježava borba protiv raka dojke, donirala je Kliničkom centru ultrazvučni aparat za pregled grudi, koji će povećati kvalitet i broj pregleda i pružiti precizniju dijagnostiku. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.