Ove kućne poslove možete da uradite sami - bez pomoći majstora

Kada je riječ o bilo kakvim kućnim poslovima, u nama se uvijek vodi polemika - da li uraditi sve sami, na miru, onako kako smo sami zamislili i tempom koji nama odgovara ili pozvati majstora, ali pritom rizikovati da se radovi oduže, a da majstor prosto ne bude po našoj mjeri.

Ove kućne poslove možete da uradite sami - bez pomoći majstora

Upravo zato što su ljudi izgubili povjerenje u majstore, sve češće se dešava situacija da se odlučuju da sami započnu čak i velike radove, samo da bi bili sigurni da situaciju drže pod kontrolom. Ovo, naravno, nije loša ideja, ali važno je da znate koje radove možete da završite sami, a za koje će vam ipak biti potrebni profesionalci.

Za krečenje se uvijek možete sami pobrinuti

Iako je možda lakše prepustiti krečenje majstorima, jer je ipak riječ o prljavom poslu, mnogi zapravo uživaju u tome da kreče sami! U dobrom društvu i uz omiljenu muziku, krečenje može da postane prava avantura. Bez obzira na to da li krečite unutrašnje zidove ili fasadu, osim dobre volje i željene boje, biće vam potrebna samo još i odgovarajuća oprema u vidu merdevina, dobrog valjka i radne odjeće. Ipak, za slučaj da želite drastično da promijenite boju zidova, možda bi bilo dobro da se konsultujete sa nekim stručnim kako biste odabrali odgovarajuću nijansu i na pravilan način prekrečili staru boju. Osim toga, i neke sitne radove na popravci zidova takođe možete da uradite sami, ukoliko imate iole iskustva u tome.

Sami sklopite namještaj uz pomoć uputstva i dobre bušilice

Ne samo da ćete prilikom kupovine nameštaja dobiti željeni proizvod u djelovima, odnosno nesklopljen, već mnoge prodavnice namještaja dodatno naplaćuju usluge sklapanja namještaja. Zato, vrijeme je da uzmete stvari u svoje ruke, naročito ako govorimo o sklapanju ormara, stolova, polica i sličnih drvenih komada. Osim uputstva, kako bi vam bilo lakše da vizualizujete komad, biće vam potrebne i odgovarajuće bušilice, odnosno bušilice sa odgovarajućim nastavcima kako biste se prilagodili odabranom komadu nameštaja. Bušilice su ona vrsta alata koje sigurno imate u kući, ali ako to nije slučaj, bolje je pozajmiti potrebne bušilice nego tragati za majstorom koji će vam sklopiti namještaj. Nakon što ste sklopili ormar ili policu, provjerite da li im je potrebno dodatno pričvršćivanje za zid, što ćete lako postići uz pomoć bušilice.

Zalijepite pločice bez ičije pomoći

Lijepljenje pločica sa dobrim lijepkom i visokom preciznošću nije nikakav problem! Potrebno je samo dobro da razmislite i isplanirate svaki korak, naročito ukoliko podovi ili zidovi imaju neke “prepreke” koje treba zaobići. Svakako, uvijek krenite od lijepljenja pločica koje će ići cijele, a zatim popunjavajte ostale djelove mozaika. Bušilice i drugi slični aparati biće vam od koristi kako biste kreirali odgovarajući, željeni oblik pločice za ona teško dostupna mjesta na podu ili zidu. Još jedan savjet - prilikom lijepljenja pločica potrebno je da budete i izuzetno strpljivi!

Ofarbajte stolariju sami, natenane

Ukoliko ste savladali krečenje, farbanje stolarije biće najmanji problem! Pritom, ne mislimo ovdje samo na prozore i vrata, već i na raznu drvenariju koju je potrebno ili ofarbati ili izlakirati. Kao i u slučaju krečenja, pustite omiljenu muziku, udobno se smjestite i krenite sa laganim potezima četkom. Nigdje ne žurite, zato pokušajte da uživate u procesu.

Ha, kome je još potreban majstor?!

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Gušće trepavice

RECEPT
DANA

Punjene pileće šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.