Mislite nekad malo i na sebe

Mislite nekad malo i na sebe

Kao žena, morate zapamtiti da povremeno treba da stavite sebe na prvo mjesto. To ne znači da ste sebični ili bezobzirni prema drugima, jer ponekad drugima dajemo i dajemo, sve dok i sami “ne presušimo”. Tako prazni, drugima ne možemo pružiti ništa, ma koliko to željeli. Dakle, umjesto da pokušavate da dajete drugima i više nego što možete, mislite malo i na sebe, pa ćete tako i ostalima moći da pružite onoliko koliko želite.

1. Pokrenite se

Najbolji način da se pobrinete za sebe je vježbanje, jer šta je važnije od vašeg zdravlja. Suviše često, mi žene, shvatamo naše zdravlje zdravo za gotovo i pustimo ga da nas napusti. Zaboravljamo da vježbamo i budemo fizički aktivne, jer previše vremena posvećujemo drugima, te smo isuviše zauzeti za sebe. Vjerujte da će vrijeme koje odvojite za fizičku aktivnost povećati vašu energiju i snagu, čineći vas boljim i jačim za pomaganje drugima.    

2. Novi izgled

Postoji ta neka “tajna veza” izmedju žene i nove majice, novih cipela, pa čak i novih para gaćica. Veza koja ženu uvijek čini srećnom. Dakle, odlazak u mini šoping je sjajan način da više obratite pažnju na sebe. Provedite dan u šopingu samo za vas. Nemojte da brinete o hrani za psa, toalet papiru ili čarapama za vašeg muža. Kupite samo sebi nešto što će učiniti da se osjećate posebnom. 

3. Uživajte u užini  

Uživanje u užini ili dezertu ne bi trebalo da vam izaziva osjećaj krivice. Vi to zaslužujete i zaslužujete trenutke koje ćete odvojiti za omiljenu užinu. Dajte sebi danas jednu pauzu u kojoj ćete istinski uživati uz dezert, kafu ili užinu i sigurno ćete osvježiti svoj duh, makar malo.

4. Kvalitetan san

Osim vikenda, kada biste svakako sebi trebali pokloniti više sna, možete i tokom radne nedjelje sebi obezbijediti tih 8 sati kvalitetnog spavanja prije napornog radnog dana. Dajte drugima do znanja da vam ne telefoniraju i ne dolaze nakon vremena koje ste odredili za odlazak u krevet. Takodje, ne planirajte nikakve projekte koji bi vas mogli ostaviti budnim do kasno. Vašem tijelu je potreban kvalitetan san. 

5. Dremka

Naravno, postoje situacije kada je jednostavno nemoguće da odspavate onoliko vremena koliko vam je potrebno. Ni tada nemojte da se osjećate loše što ćete malo dremnuti. Ponekad je mala dremka od 45 minuta sve što vam je potrebno da se napunite energije za ostatak popodneva i večeri. Bolje je dremnuti i na par minuta i probuditi se svježiji, nego biti pospan i čeznuti za krevetom dok nekome nudite svoju pomoć ili podršku. Ako niste sasvim budni, ne možete ni dati sve od sebe. 

6. Družite se

Ovo bi moglo biti više usmjereno na mame. Mamama je tako jednostavno da se ušuškaju u živote djece i porodice i tako potpuno zaborave na svoje socijalne potrebe. Kad ste poslednji put imali “žensko“ veče? Kad ste poslednji put imali kilometarski telefonski razgovor sa svojom najboljom prijateljicom? Ako ne možete odgovoriti na ova pitanja, krajnje je vrijeme da počnete da mislite i na sebe, socijalizujete se i povežete se ponovo sa svojim prijateljima.

7. Hobi

Imate li hobi? Koliko često odvajate vrijeme za uživanje u svom hobiju? Vjerovatno ne tako često. Nadjite vremena za svoje omiljene stvari. Plešite, šetajte, fotografišite, čitajte knjige… Radite bilo šta što vas ispunjava strašću i ne gurajte to pod tepih. Mislite na sebe, stavite sebe malo na prvo mjesto i nadjite vremena za svoje hobije.

8. Odmor

Svi mi s vremena na vrijeme trebamo pauzu. Ima trenutaka kad nam je jednostavno potrebno da nas svi ostave na miru. Budite malo sami sebi na prvom mjestu i ugasite telefon, zaključajte se u kupatilo i počastite sebe jednom toplom, opuštajućom kupkom ili se jednostavno zatvorite u spavaću sobu, lezite i pustite misli da lutaju.

Dakle, odmorite se! Zaslužile ste!

Da li se i vi slažete da ipak trebamo ponekad i sebe da stavimo na prvo mjesto?

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.