Rješenja za najveće dileme u seksu

Ako ne znate kako da postupite kod nekih seksualnih dilema, Trejsi Koks, seksualni terapeut je odlučila da podijeli nekoliko korisnih savjeta.

Rješenja za najveće dileme u seksu

Umorni ste? Treba li vam seks ili odmor?
Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga što kod vas podrazumijeva iscrpljenost. Ako ste toliko iscrpljeni da ne možete da se pomjerite, bolje je da legnete i energiju usmjerite u esencijalne životne funkcije. Ako ste samo umorni i mrzi vas da se potrudite da uđete u seksi raspoloženje, to je situacija kada je potrebno da se trgnete i bacite u akciju. Orgazam će vam pomoći da bolje spavate, sniziti nivo stresa, a biti i podsticaj da imate seks i drugi put kada budete umorni. 

Pružiti mu oralni seks
Odbijanjem da partneru pružite oralni seks ne samo da uskraćujete jedan veliki deoseksulanog užitka, nego mu poručujete da vam se gadi njegovo tijelo. U bilo kojoj malo boljoj seks knjizi možete naći rješenja kako da učinite da imate bolji miris i ukus tamo dole. Trejsi savjetuje da odmah riješite problem, jer u svojoj praksi još nije naišla, kako kaže, na opravdani razlog zašto neko ne želi da priušti partneru oralni seks. 

Seks kada ste ljuti
Oni koji obožavaju seks pomirenja, na ovo pitanje će, naravno, dati potvrdan odgovor. Naime, ako ste ljuti i neko od vas inicira seks, druga strana bi mogla smekšati i odobrovoljiti pa ćete lakše riješiti problem. Ljutnja, zavisno od toga koji je uzrok, može da djeluje pozitivno na seksulanost, iako je u osnovi neprijatna emocija. Ima isti uticaj na reakciju tijela kao i opasnost u erotičnom kontekstu. Ljutnja u određenim situacijama može biti afrodizijak.

Seks sa drugim ako vas partner zanemaruje
Ako partner izbjegava odnos s vama, imate ozbiljnih problema. Možete odabrati seks sa strane i rizikovati da vas uhvati i izgubite partnera. Možete ostaviti partnera koji vas seksualno zanemaruje i potražiti novog, ali taj novi možda neće imati druge kvalitete koji je vaš partner imao. Možete i ozbiljno da popričate sa partnerom i kažete mu da pokušavate da shvatite problem. Naravno, prije svih drastičnih mjera to je prvo što treba uraditi, kaže Trejsi. Ako vaš partner odbija saradnju i ne želi da riješi problem, a seks sa strane će vas zadovoljiti, Trejsi kaže da probate s tim, iako se ona zalaže za to da partnera koji vas ne zadovoljava ostavite i probate naći nekoga ko vam više odgovara.

Da li je život bez seksa bolji od dosadnog seksa?
Jeste, ako to vrijeme pametno iskoristite. Učinite to namjerno i dogovorite se da ćete apstinirati od seksa, recimo, nekoliko nedelja. U tom je periodu naravno zabranjena intimnost. Sve što zabranite biće vam privlačno, pa bi vam nakon tih nekoliko nedjelja seks mogao da postane ako ne eksplozivan, onda znatno bolji.

 

medio.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.