Koji automobili su najbolji za žene?

Odavno je prošlo vrijeme kada se govorilo da su automobili napravljeni samo za muškarce, da su njima potrebniji i da se oni bolje razumiju u njih. To možda donekle i jeste tačno, ali samo kada je u pitanju popravka vozila, u svemu ostalom činjenica je da žene imaju podjednako aktivnu ulogu.

Koji automobili su najbolji za žene?

I dok muškaci svoje automobile posmatraju kao statusni simbol i kao sredstvo koje im vraća samopouzdanje i služi kao ventil za stres i frustracije, najveći procenat žena automobil smatra samo korisnom mašinom i prevoznim sredstvom.

I pored toga, bilo da želi da kupi sopstveno auto ili pak želi iznajmljivanje automobila, nijedna žena neće odabrati da vozi baš bilo kakav automobil, postoje mnogi kriterijumi kojima se one vode prikom odabira, a najviše se to odnosi na estetiku samog automobila.

Šta žene žele od svog automobila

Većina zaposlenih žena, a posebno one koje su uz sve to još i mame, preferiraju vozilo koje je pristupačno, koje ima dovoljno prostora za smještaj svih potrebnih stvari i koje je efikasno i ekonomično kada je u pitanju potrošnja goriva. Sigurnost je, takođe, veoma važan faktor, jer one provode dosta vremena u automobilu vozeći svoju djecu u i nazad iz škole, na vannastavne aktivnosti, ali i zarad sopstvenog posla.

Žene automobil ne posmatraju kao “ljubimca”, a izbor svog vozila baziraju na estetici i vizuelnom ugođaju koji automobil pruža. Važna stvar je forma, linija i boja. Ono na šta posebno obraćaju pažnju jeste unutrašnjost, koja mora biti lijepih i pravih linija, kao i da boja sjedišta bude uklopljena sa bojom karoserije.

Naravno, jasno je da žene žele automobil koji je lak za vožnju i uz to da ima sve pogodnosti koje im mogu učiniti živote ugodnijim. Znamo koji su omiljeni automobili ženama, a ovo su neki od naših prijedloga koji automobili su najbolji za žene i koji mogu odgovoriti svim njihovim potrebama.

FIAT - pregršt pogodnih modela na raspolaganju

Prema mnogim sprovedenim istraživanjima, Fiat je jedan od najpopularnijih brendova automobila koje žene najviše i najčešće koriste. Ono što najviše izdvaja Fiat kao marku automobila jeste veliki broj različitih modela u ponudi, koji su praktični za vožnju. Bilo da je u pitanju Fiat Punto, Fiat Bravo, Fiat Panda ili Fiat 500L svaki od ovih automobila odlikuje dobra upravljivost, lakoća parkiranja i štedljivost motora.

 

Uz to, ako uzmemo u obzir i štedljivu stranu ženske prirode, onda i ne čudi što je preporuka za većinu žena baš ovaj italijanski automobil. Održavanje nije skupo, a povoljni fiat auto delovi mogu se lako pronaći.

CITROEN - preporuka i za same i za porodične žene

Razlog zbog kojeg se Citroen vozila preporučuju za dame jeste taj što, pored praktičnog spoljašnjeg izgleda i prijatne unutrašnjosti, ovi automobili nude i štedljive motore i lakoću upravljanja tokom vožnje. Posebna preporuka je model Citroen C3 koji ima motor male kubikaže, a to znatno može uticati na kućni budžet, s obzirom da su troškovi registracije mali. Ovaj automobil sa 5 vrata savršen je za porodične žene, dok je za one koje su same idealna kabrio verzija istog modela, sa troje vrata.

RENAULT - francuski šarm koji obara sa nogu

Ako i nije tačna tvdnja da žene padaju na francuske muškarce i njihov šarm, onda je svakako istina da francuski automobili obaraju sa nogu. Bilo da se radi o Renault Clio ili Renault Megan modelu, Renault automobili su kao stvoreni za sve dame kojima treba sigurno i udobno prevozno sredstvo. Renault automobili su mali i zgodni modeli za gradsku vožnju, pritom vrlo pristupačnih cijena. Pored toga, odlikuje ih i prijatan unutrašnji izgled i dizajn, kao i spoljašnja elegancija i sofisticiranost.

FORD - nova generacija primamljivih vozila

Iako je Ford decenijama unazad važio za muški automobil, oštrih linija i grube spoljašnjosti, modeli poput Ford Fiesta i Ford Focus novije generacije izrađeni su tako da predstavljaju savršene modele za sve. Udobnost i sigurnost koju nude u vožnji, kao i veliki izbor boja karoserije doprinijeli su da Ford modeli postanu itekako traženi i poželjni kada su dame u pitanju.

Zanimljivo je to da su najnovija istraživanja pokala da žene češće kupuju i iznajmljuju automobile nego muškarci, pa postoje oni koji tvrde da ljepši pol zapravo i diktira trendove u automobilskoj indutriji. I zaista, ako pogledate svjetske sajmove automobila, vidjećete da najpoznatiji proizvođači automobila sve češće nude pink, ljubičaste ili ciklama karoserije. Interesantno je i da žene sve više biraju jake i brze automobile, odnosno da se sve manje „plaše“ da sjednu u veliki auto, koji ima jak motor i veliku potrošnju.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.