Royal Island Resort & Spa: Rizort na Maldivima koji svoje ime u potpunosti zaslužuje!

Maldivi su destinacija za one koji žele netaknute plaže, atole okružene koralnim grebenima i luksuzne vile na vodi iz kojih se pruža fascinantan pogled i sa čijih balkona direktno skačete u kristalno čistu vodu.

Royal Island Resort & Spa: Rizort na Maldivima koji svoje ime u potpunosti zaslužuje!

Usamljena ostrva do kojih se dolazi posebnim prevozom garantuju privatnost i osjećaj da je cijelo ostrvo samo vaše. Čak i u vilama na vodi, koje su postavljene jedna pored druge, taj osjećaj privatnosti vas ne napušta. Sjećate se kada ste poželjeli da otputujete na pusto ostrvo i zaboravite na sve brige? Maldivi su upravo to: sa konceptom jedan hotel-jedno ostrvo, možete da budete sigurni da ni na jednom mjestu na svijetu nećete naći veću izolaciju i privatnost.

Maldivi su skup od više od 1000 ostrva. To upravo znači da ćete o dolasku u glavni grad biti prebačeni na izolovano ostrvo samo vašeg hotela i da ćete na svom odmoru sretati samo ljude iz smještaja koji ste izabrali. I to ne nužno – neka od tih ostrva su dovoljno prostrana, sa mnoštvom raznovrsnog sadržaja, da su ti susreti bukvalno vaš izbor. Veća je vjerovatnoća da ćete imati vreme samo za sebe i da ćete poželjeti maksimalno da se srodite sa mirnim, ostrvskim pejzažima. Zato i ne čudi što su Maldivi širom svijeta poznati kao prvi izbor mladenaca za medeni mjesec!

Ukoliko tražite nešto posebno za vas i vašeg partnera, prijatelje ili porodicu, preporučujemo vam hotel koji svojom uslugom, brigom o gostima i luksuzom koji pruža (u savršenom odnosu cijene i kvaliteta) u potpunosti opravdava svoje „kraljevsko ime“. Predstavljamo vam Royal Island Resort & Spa 4+* hotel, kraljevski luksuz među najboljim rizortima na Maldivima.

Pod zaštitom UNESCO-a

Royal Island Resort & Spa se nalazi na atolu Baa koji je okružen bogatim koralnim grebenima i raznovrsnim morskim životom i zbog toga uvršten na UNESCO-vu listu zaštićenih područja. Ovaj morski rezervat u zalivu Hanifaru je mjesto gdje žive kit ajkule i manta raže, po kojima je ovaj kraj nadaleko poznat. Zaliv se nalazi na samo 15 minuta vožnje gliserom od Royal rizorta. Zbog toga je obilazak i ronjenje ovog rezervata događaj koji se dešava možda „jednom u životu“ i koji se nikako ne propušta. Maldivi su generalno poznati po bogatom podvodnom svijetu, ali samo na ovom ostrvu se nalazi jedna od najvećih svjetskih agregacija manta raža.

Dobro je znati da je ronjenje zabranjeno u zalivu, ali kako je voda u zalivu plitka, savršena je za gnjurenje sa ražama. U kontinuiranom nastojanju da očuva i zaštiti krhku životnu sredinu i morski život u zaštićenim vodama atola, Royal Island održava niz inicijativa za očuvanje i održivost kako bi broj manta raža napredovao i kako bi se prirodno stanište očuvalo. Zbog toga je dobio nagradu Green Key što predstavlja svjedočanstvo ekološke odgovornosti odmarališta i aktivističke prakse očuvanja.

Dolazak na ostrvo i smještaj

Royal Island Resort & Spa je rizort sa 5* smješten na 800 metara dugačkom i 220 metara širokom ostrvu Horubadho. Međunarodni aerodrom Male se nalazi na oko 118 kilometara, što je poprilično daleko, pa je do ostrva potrebno koristiti još dva prevozna sredstva. Do vašeg ostrva vozićete se hidravionom oko 35 minuta i još dodatnom vožnjom gliserom. Nemojte da vas ova vožnja obeshrabri – Maldivi iz vazduha su poseban doživljaj, vrijedan svakog napora, a sa mini krstarenjem na brodiću ćete idealno započeti svoj maldivski odmor.

Smještaj je, kako ćete se i sami brzo uvjeriti, kraljevski. Rizort je arhitektonski ukrašen sa puno stila i sa posebnom pažnjom koja je usmjerena na čist hedonizam posjetilaca, stvarajući neponovljivi osjećaj luksuza. Tropska vegetacija ostrva iskorišćena je za raspored sadržaja unutar nje, tako da će svaki putnik prelazak sa jednog na drugi kraj ostrva doživjeti kao lijepu šetnju kroz bogate kronje palmi i drugog egzotičnog drveća.

Smještaj je takav da bi razmazio i ona najzahtjevnije. Jedan dio vila se nalazi na samoj plaži i nudi luksuz i komfor sa direktnim izlaskom na svoj dio idealnog plavetnila, zbog čega su idealne za porodice ali i za one koji vole osjećaj prirodnosti. Vrhunski dizajn, bogata oprema, spoljašnji tuševi, sve će to učiniti da doživite nezaboravno iskustvo. Drugi dio vila je na stubovima iznad vode i one su specijalitet Maldiva, nešto što svako treba bar jednom u životu da doživi.

Ishrana

Gozbe, a ne obroke, imaćete u brojnim restoranima na ostrvu. Ovdje ima nekoliko vrhunskih restorana, od kojih je vodeći „Maakanaa“, uključen je bogati švedski sto za doručak, ručak i večeru, dok su barovi na nekoliko punktova u ovoj oazi mira i luksuza namijenjeni za osvježenje i onaj čuveni koktel na plaži ili pored bazena.

Bogat sadržaj

Royal Island Resort & Spa se pobrinuo i da vam nijedan trenutak u rizortu ne bude dosadno. U okviru hotela možete učestvovati u brojnim sportskim aktivnostima, kao što su stoni tenis, tenis, badminton, skvoš, bilijar. Noću se povremeno organizuju tematske večeri, večeri sa živom muzikom, a za one željne provoda dobra vijest je da radi diskoteka sa odličnim programom. Za kompletno opuštanje pronađite neki od relax programa u izuzetnom spa centru.

Vodene aktivnosti za najbolji provod

Najbolja stvar na Maldivima je što možete u potunosti da se prilagodite sopstvenom tempu i sopstvenim željama. Ukoliko ste došli po lagani odmor i želite samo da uživate na plaži, beskrajno plavetnilo i kristalne vode će vam priuštiti jedan takav doživljaj.

Međutim, ako volite aktivnosti, ne treba da strahujete – Maldivi imaju i te kako šta da ponude. Evo samo nekoliko njih koje bi trebalo da razmotrite tokom boravka na Maldivima i naša su topla preporuka.

  1. Paraseiling

Pogled iz ptičje perspektive dok lebdite 80 m iznad zemlje -  zvuči i izgleda čarobno. Ali ne samo, to. Leteći iznad koralnih grebena postoji velika šansa da učite morski život, uključujući delfine, mante i kornjače tokom paraseilinga.

  1. Istraživanje podvodnog svijeta

Ljubitelji okeana neće propustiti avanturu u kojoj mogu da dobiju PADI Dive sertifikat i uživaju u najljepšim koralnim grebenima do 30 metara ispod nivoa mora. Pominjali smo područje zaštićeno UNESCO-m i jedinstvenim živim svijetom. To je nešto što se u ovom dijelu svijeta ne propušta.

  1. Krstarenje u susret zalasku sunca

Tirkizne lagune su pravi izazov sa koje god strane da im priđete. Ovo je aktivnost u kojoj svi uživaju – i djeca i romantični parovi. Zalasci sunca mogu biti romantični, naročito ako im se pridruže i radosni delfini u svojim skokovima.

Maldivi su jedna od najpopularnijih egzotičnih destinacija na svijetu, svakako simbol uživanja, odmora i bezbrižnosti. Međutim, ako želite nešto više od odmora, ako želite da upoznate specifičan biodiverzitet koji je tu nastanjen, onda je ovo ostrvo i „kraljevski rizort“ na njemu, pravi izbor.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da biste očistili bubanj veš mašine...

RECEPT
DANA

Gurmanski pire krompir

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.