Kako što duže zadržati bronzani ten

Kako što duže zadržati bronzani ten

Ako želite da zadržite svoju bronzanu boju, onda je potrebno da svaki dan unosite namirnice bogate supstancama koje će ojačati prirodni odbrambeni sistem kože, a pritom je hidrirati iznutra.

Betakaroten

Betakaroten koji je bitan za rast, takodje obnavlja tkivo na koži, štiti od sunčevih zraka i stimuliše stvaranje melanina – tamnog pigmenta i koži daje lijepu, sunčanu boju. Izvori betakarotena su slatki krompir, bundeva, šargarepa, mango i breskva.  

Likopen

Prema nekim istraživanjima likopen ima zaštitno dejstvo na zdravlje kože i umanjuje rizik od raka kože i zbog toga svaki dan treba da bude dio našeg jelovnika. Izvori su paradajz, lubenica crveni grejpfrut.

Karotenoid Astaksantin

Svakom ko muku muči sa alergijom na sunce, naučnici savjetuju da unosi karotenoid astaksantin koji je moćan antioksidant i obezbjedjuje najbolju zaštitu kože tokom ljetnih mjeseci. Izvori su losos, rakovi i škampi.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Kroketi sa šunkom

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.