5 načina da postignete emotivnu ravnotežu

5 načina da postignete emotivnu ravnotežu

Život je pun uspona i padova, a način na koji reagujete na njih može uticati na vaše mentalno zdravlje. Evo nekoliko prijedloga kako da postignete mentalnu ravnotežu:

1. Pokažite kako se osjećate!
Potiskivanje emocija bukvalno isisava vašu energiju. Zato razgovarajte o tome kako se osjećate sa nekim u koga imate povjerenja i zapišite svoje emocije u dnevnik.


2. Izbrojte do 10!
Kada vidite da ćete u afektu uraditi nešto što inače ne biste napravili, najbolje je da se na trenutak odmaknete od sitacije i da izbrojite do 10 (ne šalimo se) prije nego što kažete ili uradite bilo šta zbog čega ćete poslije zažaliti.


3. Zamolite za pomoć!
Vćina žena na sebe preuzima mnogo obaveza. Priznajte sebi da niste super-žena i tražite pomoć prije nego što doživite emotivni kolaps.


4. Pročistite osjećanja!
Kada vam se čini da sve ide nadolje, tada postoji rizik od pojave anksioznosti. Zapitajte se šta možete naučiti iz tog iskustva i kako ćete ga sledeći put izbjeći.


5. Budite zdravi!
Veliki fizički i mentalni izazovi mogu narušiti vaše zdravlje. Ne preuzimajte na sebe previše odgovornosti, ne preskačite obroke, spavajte dovoljno i bavite se nekim sportom.

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da bijeli luk sačuvate od klijanja...

RECEPT
DANA

 Pržene ćuftice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.