Završen likovno-literarni konkurs Moja ide(j)a za moju školu

Škola „Milan Vukotić“ osvojila donaciju

Na svečanosti u KIC-u „Zeta“ za najbolji rad na likovno literarnom konkursu „Moja ide(j)a za moju školu“ za učenike osnovnih škola u naseljima Zeta i Golubovci proglašen je rad Jane Mikulić, učenice škole „Milan Vukotić“. Jana je kroz likovni rad prikazala ideju za oglednu baštu u svojoj školi.

Završen likovno-literarni konkurs Moja ide(j)a za moju školu

Konkurs je organizovala IDEA, uz podršku Ministarstva prosvjete Crne Gore, sa ciljem da istakne važnost razvoja talenta i takmičarskog duha kod djece i podrži njihovu kreativnost i potencijal.

Od 37 likovnih i 17 literarnih radova iz četiri osnovne škole, prvorangirana je školi osvojila donaciju vrijednu 500 eura za nabavku školskog materijala, a nagrade su uručene i za ostala 3 mjesta.

Svjesni smo da su djeca stub razvijenog i stabilnog društva. Njihove ideje čine temelje za sve velike i važne korake ne samo unutar njihovih zajednica, već i šire. Zbog toga je jako važno da te ideje njegujemo, da ih ispravno čujemo i da pomognemo u njihovom ostvarivanju. IDEA je i ranije realizovala sličan konkurs za osnovce u Herceg Novom, sada u Zeti i Golubovcima, a trudićemo se da praksu nastavimo i dalje,“- saopštili su iz IDEE.

Učenici svih razreda odgovarali su na zadatak „Moja ide(j)a za moju školu“ i kroz likovne ili literarne radove  dali svoje predloge koji bi njihovu školu učinili boljom i ljepšom. Nastavnici likovne kulture birali su najbolje radove koji su predstavljali školu pred tročlanim žirijem.

Ova nagrada je jako značajna za našu školu i iskoristićemo je da uvećamo knjiški fond naše  školske biblioteke. Želim da se zahvalim kompaniji IDEA koja je ovakvim konkursom pokazala koliko kao društveno-odgovorna kompanija brinu o lokalnoj zajednici. Naša škola će nastaviti da učestvuje u sličnim inicijativama i u budućnosti,“- kazala je Jelena Vuletić, predstavnica OŠ „Milan Vukotić“ koja je osvojila prvo mjesto.

Likovni konkurs za osnovne škole u Zeti i Golubovcima trajao je od 15. do 28. marta. Osim donacije za školu pobjednika, IDEA je i ostalim školama obezbijedila poklon vaučere za kupovinu u IDEA prodavnicama, a za nagrađene poklon paketiće.  

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ovo ih ubija na mrtvo

RECEPT
DANA

Čorba od karfiola

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.