Korisni modni trikovi za visoke dame

Prvo i najbitnije, prihvatite svoju visinu i budite svjesne da, uz malo samopouzdanja, lijepo izgledate u bilo kojoj odjeći.

Korisni modni trikovi za visoke dame

Korisno je da kupite jednostavne majice u bojama koje lako možete kombinovati sa drugim komadima odjeće. Najbolje je da to budu bijela, crna, bež ili siva majica.

Kada je riječ o suknjama, koje visokim djevojkama ponekad predstavljaju problem jer izgledaju kratko, poslužite se malim trikom – odaberite suknje koje su do ispod koljena, ali ih podignite više, kao one sa visokim strukom, pa će vam dužina biti otprilike do koljena, odnosno neće biti kratka. Osim što su suknje sa visokim strukom u trendu, visokim djevojkama odlično stoje!

Sličan problem je i sa kupovinom pantalona jer su nogavice visokim djevojkama često kratke, pa izgleda kao da ste ih pozajmili od mlađe sestre. U tom slučaju, zavrnite malo nogavice kako biste dobili takozvanu 7/8 dužinu, uskočite u omiljene cipele i zablistajte! Takođe, nije loša varijanta da kupite komad istog materijala od kog su napravljene pantalone koje vam se sviđaju, da ga prišijete i na taj način produžite nogavice. Imajte na umu da ovo ne izgleda lijepo baš na svim pantalonama.

U trendu su pončo i razni ogrtači, ali zbog ovih komada odjeće  visoke djevojke izgledaju još više. To ne znači da ne treba da ih nosite, ali ljepše će izgledati ukoliko na struk, preko ponča ili ogrtača stavite tanki kaiš.

Pratite "pravilo" pet centimetara za štikle - visoke djevojke, proporcionalno svojoj visini, uglavnom imaju i veće stopalo. Vrtoglave potpetice učiniće da vaše stopalo izgleda još veće, pa je bolje da se držite cipela sa štiklom do pet centimetara.

Ako ste visoka dama sa širim ramenima, birajte bluze koje se blago šire u predjelu struka, kako bi vam proporcije ramena i donjeg dijela tijela vizuelno izgledale bliže.

Uskočite u kombinezon! Osim što su u trendu, visokim damama naročito dobro stoje, pa iskoristite svoje prednosti. Probajte i neki sa malo većim izrezom jer će dekolte biti savršena ravnoteža vašim dugim nogama.


Kupovina odjeće sa dugim rukavima nerijetko predstavlja problem za visoke dame, ali zato su odlično rješenje bluze sa ¾ rukavima. Takođe, i one koji vam nisu baš dovoljno dugi možete zavrnuti tako da izgledaju kao ¾ rukavi.

Na kraju, izbjegavajte mašinu za sušenje veša po svaku cijenu! Kad se već pomučite da nađete odgovarajuću garderobu za sebe, posljednje što želite je da vam iz sušilice izađe za broj manja.


Mondo.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Govedji gulaš

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.