Ovo je začin koji bukvalno topi masne naslage

Kumin. Ne tako popularan začin kod nas može se kupiti u gotovo svakoj prodavnici zdrave hrane, a ukoliko kupujete na rinfuz, možete ga nabaviti po veoma pristupačnoj cijeni.

Ovo je začin koji bukvalno topi masne naslage

Ovaj zaista čudesni i vrlo ljekoviti začin, prava je blagodet za organizam, jer ne samo da podstiče jačanje imunog sistema, već vam može pomoći i kod gubitka kilograma, i to veoma efikasno.

Prema jednom istraživanju sprovedenom u Iranu, 88 ispitanica podijelile su se u dvije grupe. Svaka grupa je tokom tri meseca bila na istom režimu ishrane koji je brojao 500 kalorija manje u odnosu na njihov pređašnji režim.

Uz te izmjene, jedna grupa žena dobijala je nešto manje od jedne kašičice kumina koju je konzumirala svakog dana sa 150 mililitara jogurta.

Nakon tri mjeseca, ispitanice iz grupe koja je konzumirala kumin imale su u prosjeku 2 kilograma manje u odnosu na drugu grupu koja nije koristila ovaj začin.

Takođe, žene koje su redovno konzumirale kumin, imale su manji holesterol i generalno bolju krvnu sliku.

Kako su žene koje su učestvovale u studiji iz Irana gde se kumin koristi svakodnevno, već navikle na jače začine, nije im smetalo da ovu količinu kumina pojedu samo sa pola šolje jogurta. Ipak pošto je ovaj začin vrlo jake arome, predlažemo vam da ga koriste u manjim količinama.

Savjeti : 

  • Dodajte po četvrtinu kašičice u kuvano jelo, poput boranije, paprikaša ili u kuvane paprike
  • Napravite sopstevno mješavinu začina koju ćete držati u velikoj staklenoj tegli i koristiti po potrebi (pomiješajte alevu paprika, bijeli luk u prahu, kumin, sušeni celer, biber, so, ljutu tucanu papriku i malo kurkume) .
  • Kad god pravite domaći majonez, senf , humus ili baba ganuš, obavezno dodajte bar 1/8 kašičice kumina

 

zena.blic.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bijeli luk sprječava truljenje voća

RECEPT
DANA

Krmenadle na ciganski način

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.