Ove dječije aktivnosti bi trebalo svi da praktikujemo!

Življenje zdravog i aktivnog života može biti jednostavna dječija igra i to u najbukvalnijem smislu. Ostanite u fizičkoj i psihičkoj formi uz nekoliko dječijih aktivnosti.

Ove dječije aktivnosti bi trebalo svi da praktikujemo!

Ne dozvolite da vam zdrave životne navike izazivaju stres. Ne razmišljate o tome kako treba da idete u dosadnu teretanu, da trčite ili upišete časove aerobika. Opustite se, zabavljajte se na način na koji se zabavljaju klinci i održite formu na nimalo dosadan način.

Preskačite konopac

Sjećate li se kako ste kao dijete uživali u ovoj aktivnosti? Mi ne vidimo niti jedan dobar razlog zašto to ne biste nastavili i u starijim godinama. Preskakanje konopca je sjajna kardio vježba pomoću koje ćete sagorjeti čak 700 kalorija za sat vremena. Pronađite video tutorijale pomoću kojih ćete naučiti kako pravilno da preskačete konopac.

Hulahop

Ovaj veliki plastični kolut je popularnost stekao 50-ih godina prošlog vijeka i otada su se njime igrale mnoge generacije na svim kontinentima. Pomoću vježbanja  hulahopom stanjujete struk, kukove, zadnjicu i bedra, a ujedno tonirate stomačne i mišiće donjeg dijela leđa.

Roleri

Vožnja rola vam daje gotovo isti efekat kao i džogiranje, ali na puno zabavniji način. Pomaže nam da sagorijevamo kalorije i masne naslage, a ujedno oblikujemo noge. Kupite role i zamolite klince da vas nauče kako se voze i krenite u akciju.

Vodite dnevnik

Dragi dnevniče, danas sam varala, pojela sam tri kugle sladoleda… Mnoga istraživanja su potvrdila da pisanje dnevnika snižava povišen krvni pritisak, podstiče imuni sistem i utiče na smanjenje simptoma astme i artritisa. Zapisujte svoje misli i sve ono što vas tišti redovno i primijetićete veliku promjenu.

Maštanje/sanjarenje

Iako u većini slučajeva svoju djecu upozoravamo da “spuste glave iz oblaka”, činjenica je da bi i mi veliki zarad sopstvenog zdravlja trebalo ponekad da sanjamo budni. Sanjarenje će vas opustiti, povećati produktivnost i otvoriti vam um. Vrijeme je da pustite mozak da odluta, jer nikad ne znate na šta možete naići.

Nabavite protezu

Ako niste zadovoljni oblikom zuba, posjetite zubara i nabavite protezu jer to nije privilegija samo djece. Lijep osmijeh će sigurno pozitivno uticati na vaše samopouzdanje i zato se ne ustručavajte. Danas se na tržištu mogu naći razne vrste proteza koje izgledaju više kao ukrasi za zube nego kao pomagalo.

 

Pronađite strast

Nekima prođe cijeli život, a da ne pronađu ono što ih ispunjava i u čemu istinski uživaju i to je pomalo tužno. Prisjetite se svojih tinejdžerskih dana i pokušajte se sjetiti šta vam je tada privlačilo pažnju i u čemu ste uživali. Pitajte vaše roditelje kakvi ste bili kad ste bili mali i pokušajte svoje dječije strasti i interesovanja prenijeti u svoj odrasli život. Lakše je nego što mislite, vjerujte nam na riječ.

lifepressmagazin.com

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Za posvjetljivanje...

RECEPT
DANA

Lovačke šnicle

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.