Izložba slika hrvatske umjetnice Tatjane Politeo

Izložba slika hrvatske umjetnice Tatjane Politeo

U četvrtak, 24.novembra sa početkom u 19 časova u Perjaničkom domu na  Kruševcu biće otvorena izložba slika hrvatske umjetnice Tatjane Politeo.

Tatjana Politeo je rođena 1976.godine u Zagrebu. Diplomirala je 2003.godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na preko trideset samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inostranstvu, kao i na  brojnim kolektivnim izložbama i projektima. Dobitnica je druge nagrade na II međunarodnom Bijenalu slikara i kipara – Mediteran 2010, Hrvatska, Split. Članica je HDLU- a i HZSU- a. Živi i radi u Zagrebu.

Na svojoj prvoj izložbi u Crnoj Gori Politeo će se predstaviti radovima nastalim u periodu 2005.- 2010. godine, a radi se o njenim recentnijim radovima iz faza: Bebe amebe, Život ameba, Svemirski putnik, Hello i Veze. Izložiće 24 slike velikog, srednjeg i malog formata rađene u kombinovanoj tehnici (akril, kolaž, kreda, sprej) na platnu. Izložba će biti otvorena do 6. decembra.

 „Kad smo jednom zaključili da se slikarstvu još uvijek ne vidi kraj, da se polemika o smrti slikarstva vodi, uglavnom, sa sviješću da nema izvjesnog ishoda, možemo samo potražiti vlastite argumente i dokaze za ovu tvrdnju u aktualnim slikarskim praksama. Za Tatjanu Politeo, stvar je jasna: ona jest slikarica, slikarstvo jest jedan od načina njenog postojanja, ono je primarni medij njenog izražavanja kojega stalno propituje, iskušava mu granice i neprekidno širi…“, piše u predgovoru za izložbu Nataša Bodrožić.

Organizator izložbe je Centar savremene umjetnosti Crne Gore.

Izložbu će otvoriti Džoni Hodžić

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

PILEĆE PEČENJE BIĆE SOČNO

RECEPT
DANA

Pohovani kačkavalj

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.