Đumbir bolji od tableta protiv bolova?

Đumbir bolji od tableta protiv bolova?

Novo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Arthritis, otkriva da je đumbir u smanjenju bolova jednako djelotvoran kao i ljekovi protiv bolova, na primjer, ibuprofen.

I dok je ibuprofen jedan od najpopularnijih ljekova protiv bolova, ovo istraživanje pokazuje da ne smanjuje nivo citokina u tijelu.

Citokini mogu niti negativni i pozitivni, a negativni su vrsta supstanci koje šire upalne procese u tijelu, a istraživanja su pokazala da su povezani s pogoršanjem simptoma artritisa i osteoartritisa.

"Đumbir je poznat po svojim odličnim ljekovitim svojstvima, a ovo istraživanje to iznova potvrđuje", izjavila je vodja istraživanja Dr. Krishna C. Srivastava.

Prethodna istraživanja su pokazala da ljekovi protiv bolova mogu povećati rizik od nastanka raznih zdravstvenih tegoba, uključujući probleme s vidom, nakupljanje suvišnih kilograma, kratkoću daha, depresiju, srčanu aritmiju, slabost mišića, visok krvni pritisak, glavobolje, anksioznost, bolove u grudima, probleme sa spavanjem, akne, sporo zarastanje rana i brojne druge.

Đumbir dokazano ima protiv upalno djelovanje i značajno smanjuje nivo citokina u tijelu. Što se štetnog djelovanja tiče, potrebno je pratiti uputstva ljekara ili stručnjaka jer su neka istraživanja pokazala da prekomjeran unos đumbira može imati štetno djelovanje na sistem za probavu.

Osim što ublažava osjećaj boli, đumbir spriječava nastanak hronične upale u tijelu, a takođe može ublažiti već postojeću upalu. Odlično je to što sirovi i termički obrađeni đumbir imaju potpuno ista svojstva.

Kako konzumirati đumbir

  • Nasjeckani sirovi đumbir dodajte u supe, variva ili soseve.
  • Dodajte đumbir u sokovnik dok pripremate sokove.
  • Potražite suplemente đumbira, uglavnom dolaze u obliku kapsula.
  • Kuvajte sirovi đumbir u vodi oko 45 minuta, a zatim ga popijte kao topao ili hladan čaj.

 

CentarZdravlja.net

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Skratite vrijeme peglanja na pola

RECEPT
DANA

Quesadillas

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.