Evo kako negativci utiču na naš organizam

Otkriveno je da negativna društvena interakcija može toliko da oslabi imunitet, da dovede do upala i, u najgorem slučaju, do srčanih oboljenja ili kancera.

Evo kako negativci utiču na naš organizam

Prema najnovijim istraživanjima naučnika sa američkih univerziteta, prijateljstva mogu značajno da utiču na našu vitalnost i zdravlje. Otkriveno je da negativna društvena interakcija može toliko da oslabi imunitet, da dovede do upala i, u najgorem slučaju, do srčanih oboljenja ili kancera.

U studiji se tvrdi da je jedan od načina da izbjegnemo bolest taj da se okružimo pozitivnim ljudima, sa kojima nismo u nekim takmičarskim ili zategnutim odnosima.

„U drevna vremena određena količina stresa pomagala je ljudima da prežive. Danas, međutim, kada nema tih opasnosti, svakodnevna izloženost stresu slabi organizam,“ rekao je psiholog Nikolas Roleder, sa Univerziteta Voltam.


Novosti.rs

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.