Loše navike koje nas mogu koštati i više nego što mislimo

LOŠE navike? Svi ih imamo. No, neke mogu biti opasnije nego što ste možda mislili.
Portal ABC News naveo je devet svakodnevnih navika, koje bi mogle imati mnogo štetnije posljedice nego što mi to mislimo.

Loše navike koje nas mogu koštati i više nego što mislimo

1. Pilule za kontracepciju

Odnosno ako smo je zaboravili popiti. Uzmite je čim se sjetite da je niste popili kad ste trebali ili idući dan uzmite dvije.  Ili, razmislite o drugim načinima zaštite,  ali nipošto nemojte  reći "ma neće se to meni dogoditi".

2. Dodaci

Šećer, mlijeko, sirupi i sl. u našim šoljicama. I na to treba pripaziti i smanjiti unos, kako radi zdravlja tako i radi fizičkog izgleda. Manja šoljica, manje dodataka, zar ne? I to je dobar početak.

3. Vaganje

Stručnjaci savjetuju vaganje jedanput dnevno (najbolje ujutro), kako bi malim dnevnim promjenama otkrili one veće, ako one postoje, npr. dijabetes.

4. Sunđer  za pranje suđa

Vodite računa o tome da jednom sedmično dobro isperete u mašini za pranje suđa ili zagrijete u mikrotalasnoj minutu-dvije na najvišoj temperaturi, kako biste se riješili svih bakterija koje se nalaze na njoj. Svakodnevno bacanje iskorištenog sunđera bilo bi najučinkovitije, no finansijski vrlo neprihvatljivo, pa barem na ovaj način budite bezbjedni.

5. Ručak na poslu

Istraživanja su pokazala da više jedemo ako to radimo ispred računara. Zato, pauzu za ručak premjestite bilo gdje drugdje.

6. Tipkanje dok hodamo

Kada tipkamo po mobilnom dok hodamo, slabo pratimo stvari oko sebe. Je li poruka zaista toliko važna da biste rizikovali da vas udari auto, upadnete u otvoreni šaht i slično?

7. Odlaganje pregleda

Ova “navika” je nešto najgore što možete napraviti za sebe i zato nipošto nemojte odlagati preglede. Ako se problemi otkriju na vrijeme, uvijek postoji nada. Kad je prekasno, prekasno je.

8. Tablete protiv bolova

Mnogo puta nam olakšaju život, no uzimanje više od pripisane doze može postati veliki problem. Istraživanja su pokazala da uzimanje veće doze tableta protiv glavobolje čak može uzrokovati iste.

9. Javni WC

Stručnjaci tvrde da se oko toga uopštee ne trebamo brinuti i da su to zapravo vrlo čista mjesta, baš zato što svi mislimo da nisu pa jako pazimo kad ih koristimo. Biste li se složili?

 

Index.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Bubuljice i aspirin

RECEPT
DANA

Džem od jagoda

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.