Zabava za djecu i odrasle

Snijeg je rijetka pojava u južnim predjelima Crne Gore i veliki broj djece i roditelja nema često priliku da uživa u bijelim čarolijama u gradovima u kojima živi. Da zabava na snijegu sa djecom može biti isto tako interesantna kao u zimskim centrima pokazuje i nekoliko ideja koje smo za vas pronašli na netu.
Igre na snijegu, koje nijesu samo grudvanje i pravljenje snješka bjelića,  idealan su način da se zabave djeca, ali i odrasli.

Zabava za djecu i odrasle

Koju god igru izaberete, nećete pogriješiti. U hladnim zimskim danima, djeci je potrebno da su na svježem vazduhu. Ne zaboravite i da nakon igre u snijegu, djeca imaju bolji apetit i bolje će spavati.

Trka sa preponama
Napravite od snijega prepreke visine do koljena djeteta i utabajte stazu za trčanje na kojoj ćete praviti prepreke. Najbolje je da ih napravite u krugu, odnosno da „trkačka staza“ ima kružni tok. I to je to! Trka može početi. Učestvovati mogu svi od najmlađeg člana porodice, do baka i djedova. Pad preko meke prepreke neće biti opasan ni za koga, a dogodovštine prilikom uzbudljive trke djeca će prepričavati danima.

Povlačenje konopca
Ova jednostavna igra, na snijegu postaje urnebesna. Formirajte ekipe (ako vas je troje, tata može biti jedna „ekipa“). Djeca će uživati, a igra se može prekinuti i nastaviti bilo kada. Naravno, ne zaboravite debele rukavice.

Pronađi zastavu!
Za ovu igru potrebno je nekoliko igrača. Svaki igrač treba da dobije štap (slamku …) na koju je zavezana bijela zastava (komad odjeće, stare pelene ili nešto slično). Takmičari treba da postav svoju zastavu u snijeg (u okviru nekog zadatog prostora), tako da se u snijegu kamuflira što je bolje moguće, a opet da bude iznad površine. Cilj je da ostali takmičari traže zastave svojih suigrača. Pobjednika je onaj čiju zastavicu posljednju pronađu!

Gađanje
Napravite malo uzvišenje od snijega koje zapravo treba predstavljati stalak za metu. Dalje, poređajte prazne konzerve i limenke i to u nekoliko redova dok ne postavite samo jednu na vrh (u obliku piramide). Izmjerite razdaljinu u skladu sa godinama djece, u takmičenje može početi. Neka svako dijete dobije po pet grudvi snijega kojima će gađati limenke. Pobjednik je onaj koji obori najviše limenki.

Šešir i snješko
Pravljenje snješka je zabavno, ali nakon što ih napravite nekoliko, djeci prestaje biti interesantno. Iskoristite starog snješka za novu igru. Uzmite stari šešir (ili nešto što liči na šešir) i napravite takmičenje u bacanju šešira na snješkovu glavu. Kako bi igra bila interesantnija, označite obaveznu udaljenost od snješka.

Ko će veću!
Ovo jednostavno takmičenje može biti jako zanimljivo. Podijelite se u timove, a svaki tim ima zadatak napraviti što veću grudvu snijega. Igra će postati izuzetno zanimljiva kada grudva postane preteška za igrače.

Napravite iglo!

Napravite brdašce snijega (što više, to bolje) i dobro ga utabajte, da bude čvrsto. Onda izdubite ulaz u iglo i iz unutrašnjosti brdašca izbacite što više snijega (pri tome pazite sa “zidovi” ostanu dovoljno debeli da se kućica ne bi urušila). Djeca će biti oduševljena novim skrovištem. Zajedno, možete izgraditi i ostale “objekte”, ogradu, prilaz itd…

Sniježni fudbal
Sve što vam treba su dvije ekipe od tri ili više osoba za igru, uz sprej bocu napunjenu sa mješavinom vode i boje za hranu za označavanje polja za igru. Fudbal na snijegu prava je uživancija puna smijeha i nepredviđenih obrta. Djeca tako na najbolji način troše energiju u hladnim zimskim danima, a usput se druže sa vršnjacima, prijateljima i porodicom.

 

Izvor: Roditelji.me

Slični članci

Tagovi :

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Da se naočare ne zamagle...

RECEPT
DANA

Slana štrudla

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.