Kako izabrati krevetac za bebe?

Roditelji se spremaju za dolazak prinove i razmišljaju o osnovim i najpotrebnijim stvarima za njihovo novorođenče. Među tim neophodnim stavkama se svakako nalazi krevetac za bebe. Roditelji znaju da je odabir kreveca ozbiljna odluka jer žele svojoj bebi da omoguće udobno i sigurno mjesto gdje će ona provoditi veliki dio svog vremena. Izbor krevetaca je raznovrsan i zavisi od potreba i životnih navika roditelja.

Kako izabrati krevetac za bebe?

Klasični kreveci za bebe

Kod klasičnih krevetaca za bebe roditelji imaju sve što im je potrebno za bebinu udbnost i sigurnost. Obično se prave od neke vrste drveta koji se kombinuje sa medijapanom.

Posjeduju prednju ogradicu kojoj  može da se reguliše visina i koju roditelji prilagođavaju sebi kako bi imali lakši pristup bebi.

Kod ovih krevetaca takođe može da se reguliše i visina na koju se postavlja dušek.  On se postavlja na viši nivo dok je beba mala, dok niži nivo dušeka daje onu dubinu koja odgovara bebi kada počne samostalno da stoji u krevetcu, a da istovremeno bude u njemu bezbjedna.

Neki klasični kreveci imaju točkiće tako da mogu da budu mobilni.

Multifunkcionalni krevetac

Kreveci za bebe sa više funkcija su kreveci 3 u 1 i kreveci 5 u 1. Kod krevetaca 3 u 1 u jednom kompaktnom elementu se nalaze zajedno kolijevka, komoda, fioka i podloga za presvlačenje bebe.  Komoda je smještena sa jedne strane kreveca na čijem vrhu je postavljena podloga na kojoj se beba presvlači. Bebine stvari, igračke, kozmetika, posteljina, peškirići i ostale potrepštine mogu da se odlažu u komodu ili fijoku koja je smještena na dnu.

Kreveci  5 u 1 su za dugoročnu upotrebu, odnosno, i za bebu i za period kada ona odraste. 5 u 1 su transformativni kreveci sa više elemenata od kojih nastaje dječiji nameštaj. Ovi kreveci imaju elemente kao i kreveci 3 u 1 i još mogu da se transformišu u dva kreveta – kao manji krevetac za bebe i krevet za veliko dijete.  Skidanjem ogradice stvara se krevet sa komodom za dijete u uzrastu od 2 do 5 godina.  Kada se ukloni komoda i postavi  veći dušek  nastaje krevet za odraslo dijete preko 5 godina. Komoda se transformiše u radni sto.Prenosivi krevetac za bebe

Prenosivi kreveci su dobar izbor za roditelje koji često putuju i koji žele da se osećaju komforno na putu sa svojom bebom. Ovi kreveci se kompaktno sklapaju i sa njima se lako rukuje. Provjereno su stabilni su jer je na njima urađen test za stabilnost kako bi se sprečilo naginjanje proizoda kada je dijete u njima. 

Ograda je napravljena od otpornog  PVC materijala za koji se radi test na griženje. Materijali su netoksčni i ne sadrže ftalate. Obično idu sa podlogom za presvlačenje i imaju dodatak za dvije visine dušeka. Gornji nivo se preporučuje za bebu do 3 mjeseca ili 6 do 8 kg. Prenosivi kreveci mogu da imaju točkiće koji imaju kočnice, takođe imaju sunđerastu podlogu kao i putnu torbu.

U zavisnosti od modela neki putni kreveci imaju nadstrešnice ili mrežu protiv komaraca, veliki džep sa strane za držanje stvari ili prozor sa patentnim zatvaračem. 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Najlon čarape

RECEPT
DANA

Engleske prženice

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.