Evo kako treba birati šminku za vjenčanje

Da biste savršeno izgledali na dan svog vjenčanja,  potrebno jeda  odabereti odgovarajuću šminku, koja je podjednako  bitna kao  i vjenčanica ili cipele. Vaš izgled ne može biti potpun ukoliko šminka nije prigodna.

Evo kako treba birati šminku za vjenčanje

Kakvu je šminku najbolje odabrati zavisi od izgleda same vjenčanice, kao i od vrste vašeg tena i  boje kose. Ukoliko niste spretni sa šminkanjem, ne preporučujemo vam da se sami šminkate na dan vjenčanja, već da unajmite profesionalca. Ako ste ipak “sam svoj majstor” i šminkanje vam dobro ide, jedino što je važno jeste odrediti kakva šminka vam najbolje pristaje.

Na početku, treba da budete svjesni da je tačna ona izreka: ”Manje je više”. Zato, ne pretjerujte.

Većina žena za vjenčanje bira jednostavan make up, što je bolja opcija. Smokey ili pretjerano našminkane oči, jarko crveni ruž ili previše pudera, loša su opcija jer ćete izgledati prenapadno. Ovo je možda odgovarajuća šminka za večernji izlazak, ali nikako ne za vjenčanje. Za vjenčanje je ipak bolje odabrati nešto neutralniju šminku. Ako imate svijetle oči i kosu, nijasne i tonovi ružičastog odlično će vam odgovarati. Lagana maskara ili olovka za oči, umjereno naneseno rumenilo i svijetili ruž ili sjaj za usne, dovoljni su vam da biste izgledali savršeno.

Tamnijem tenu i očima pristaje pomalo jača šminka, što se uglavnom odnosi na ruž. Crveni ruž, ali ne prejak, odlično pristaje tamnijoj kosi. Ukoliko ružem naglasite usne, oči bi vam trebale biti slabije našminkane kako ne biste izgledali neukusno. Odaberete li nježniju boju ruža ili sjaja, oči možete naglasiti sjenkom. Imate li tamniji ten, a svjetlije oči, obavezno odaberite zelenu sjenku koja će vaše oči dodatno istaknuti i vizuelno ih učiniti većima.


zanosna.com

 

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Jelenska koža

RECEPT
DANA

Zapečena junetina sa makaronama

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.