Kako u samo 4 koraka istranžirati pile, kao profesionalac

U situacijama kada pred sobom imamo cijelo pile i potrebno ga je istranžirati, najčešće odustajemo uvjereni kako je to posao za one sa popriličnim stažom u kuhinji. Međutim, za taj, na prvu nemogući poduhvat, potrebno je odvojiti malo vremena i pripremiti oštar nož. Donosimo opis i video kako u samo 4 koraka raskomadati pile kao profesionalac

Kako u samo 4 koraka istranžirati pile, kao profesionalac

1.    Pile okrenite na leđa i oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje se nalazi pregib s hrskavicom. Ne bacajte krilca jer oni su odlični za spremanje temeljca. 

2.    Pileći batak povucite prema van i na mjestu gdje ostaje vidljiva kožica koja batak spaja s prsima zarežite nožem. Povucite batak prema dolje i otkriće vam se spoj kosti, tačno na tom dijelu batak obuhvatite rukom i izvucite ga iz sredite dok ne osjetite pucanje kosti. Na predjelu između rascjepa nožem zarežite hrskavicu i predio koji se sam sada već povlači za nožem.

3.    Pile zarotirajte tako da krilca budu okrenuta prema vama, napipajte sredinu prsa i duž hrskavične kosti zarežite nožem od vrha prema dnu s gornje i isto napravite s donje strane. Držeći prsa u ruci nožem lagano režite prema unutrašnjosti i povlačite meso prema sebi. 

4.    Krilce povucite u vodoravan položaj i uhvatite ga te povucite prema gore dok ne osjetite pucanje kosti. Potom nožem zarežite hrskavicu i krug oko nje kako bi obuhvatili mesni dio krilca koje se spaja s vrhom prsiju.

zadovoljna.hr

Slični članci

IZDVAJAMO IZ GALERIJA

SAVJET
DANA

Ako vam jelo prigori prilikom kuvanja...

RECEPT
DANA

Kajgana iz rerne

  • Najčitanije

  • Zanimljivo

  • Najviše lajkova

PRATITE NAS NA

KALKULATORI

O NAMA

Portal namijenjen ženama i svima koji žele da saznaju više o ženama. Mi smo tu, ne samo za modernu i savremenu ženu, nego i za one koje se ne osjećaju tako. Tu smo za majke, domaćice, poslovne žene, mlade i one u najboljim godinama. Svakodnevno spremamo za svakoga po nešto. Hvala vam što nas pratite ;)

PRATITE NAS NA

© 2011 zenasamja.me. Sva prava zadržana.